Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина отримала понад 26 мільйонів гривень освітньої субвенції

Саме така сума надійшла містам обласного значення, районам та об’єднаним територіальним громадам Херсонщини протягом січня – вересня 2020 року на забезпечення кабінетів для початкової школи.

Значна частина цих коштів – понад 16 мільйонів гривень, використана на створення освітнього простору в рамках реалізації концепції «Нова українська школа». Завдяки цьому навчальні заклади області отримали необхідні їм меблі, комп’ютерне обладнання, дидактичні матеріали тощо.

Разом з тим, у вересні не повністю використали вказану субвенцію місто Херсон, Генічеський, Великолепетиський, Верхньорогачицький, Олешківський, Новотроїцький, Високопільський райони, а також Гладківська, Долматівська, Каланчацька, Білозерська, Кочубеївська, Любимівська об’єднані територіальні громади. Здебільшого затримка використання коштів пов’язана з перенесенням підрядником строків постачання шкільних меблів.

Також Херсонщина отримала 19 мільйонів 742 тисячі гривень субвенції з держбюджету для реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів». Вказана урядова програма передбачає надання фінансової підтримки школам на ремонт будівель, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях. Для участі у вказаній програмі облдержадміністрацією ще на початку року був сформований перелік усіх проєктів, який подано до Міністерства освіти та науки України. Наразі кошти субвенції уже розподілені між освітніми закладами. Школи повинні закінчити реалізацію проєктів до 31 грудня 2020 року.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН