Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У школі в Таврійську відкрились інклюзивні класи

В цьому навчальному році в Таврійській школі № 7 вперше з’явились інклюзивні класи – два перших та 4-й, де учні з особливими освітніми потребами навчаються та розвиваються разом з однолітками.

Минулого тижня в закладі відбулися засідання команди психолого-педагогічного супроводу для кожної дитини.  Метою засідань була спільна розробка індивідуальних програм розвитку та індивідуальних навчальних планів  психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами протягом всього навчального року.

Члени команди детально проаналізували питання адаптації та модифікації  освітніх програм особливих дітей, трансформацію характеру викладення навчального матеріалу.

«Жодна дитина не повинна відчувати себе іншою», – говорить правило інклюзії. А потреби і можливості дітей можуть відрізнятися. Частина учнів потребує додаткової навчальної, медичної або соціальної підтримки. Саме вони і є дітьми з особливими освітніми потребами.

Інклюзивне освітнє середовище – це середовище, де всі учні, незалежно від своїх освітніх потреб, здатні навчатися ефективніше, підвищувати свою соціальну компетентність, вдосконалювати комунікативні навички, а також відчувати себе частиною спільноти.

Усі діти є цінними й активними членами суспільства.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН