Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині гвардійці успішно відпрацювали бойові завдання

За своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням іноземних партнерів тренування є унікальними. На декількох військових полігонах підрозділи Національної гвардії, різних видів та родів військ ЗСУ, інших силових структур на практиці перевіряли ефективність управлінських рішень командування.
Заходи пройшли в присутності вищого військово-політичного керівництва держави. Прибув оцінити навчання і Президент України Володимир Зеленський. Зокрема, на Миколаївщині, учасники навчань відпрацьовували штурм населених пунктів, наступ з ходу на непідготовлену оборону, атаку переднього краю противника та бій за оволодіння ротними опорними пунктами на першій позиції. У Херсонській області десантно-штурмові підрозділи України та Великої Британії тренувалися у захопленні плацдарму та форсуванні водної перешкоди на всіх видах десантно-переправних засобів і подоланні її по понтонному мосту.
«За легендою, противник здійснив збройну агресію й намагається прорвати оборону наших військ на окремих напрямках. Відповідно до ситуації, що склалася, прийнято рішення на вогневе ураження сил противника. Відтак, здійснено перегрупування наших військ (сил) на найбільш загрозливих напрямах й проведені заходи з їхньої підготовки до здійснення контратак і ведення рейдових дій», – розповів про хід навчань командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Гвардійці разом з військовослужбовцями-резервістами бригади територіальної оборони Херсонської області ЗСУ, шляхом злагодження дій навчалися знешкоджувати умовні розвідувально-диверсійні групи, які мали на меті захопити Скадовський морський торговельний порт. Також, гвардійці спільно з бійцями територіальної оборони забезпечували громадський порядок та охорону території, де проводився ще один етап навчань із залученням вертольотів армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних сил ЗС України, а також Королівських повітряних сил ЗС Великої Британії.
За результатами навчань, усі складові сектору безпеки та оборони успішно реалізували заплановані заходи щодо стабілізації ситуації та нанесли вогневі ураження по військовим об’єктам противника. Це яскрава демонстрація взаємосумісності між силами і засобами складових сил оборони України і з країнами-членами НАТО.
Вперше до проведення стратегічного командно-штабного навчання залучені водночас військові підрозділи Збройних сил країн-членів НАТО (США, Велика Британія) для спільного виконання навчально-бойових завдань, радники представництва НАТО в Україні, представники Офісу зв’язку НАТО в Україні, також інструктори, військові радники, спостерігачі від США, Великої Британії, ФРН, Литовської Республіки та Республіки Польща. Загалом, за проведенням навчань спостерігають до 200 іноземних інструкторів, військових радників та спостерігачів.
«Бійці відпрацювали контроль за обстановкою у морському порту Скадовська. Гвардійці тренувалися чинити протидію деструктивним зібранням та спробам прориву блок-посту. Проте головним для всіх учасників навчань було – налагодження взаємодії, адже ми робимо спільну справу на користь держави», – повідомив підполковник Сергій Вакуленко.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН