Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Зеленопідській ОТГ відкрили філію Центру денного перебування «Другий шанс»

Друге життя отримало приміщення колишньої школи у селі Подівка Зеленопідської ОТГ. Після суттєвої реконструкції та додаткового облаштування відкрили філію Центру денного перебування «Другий шанс» для сімей, які опинилися у складних життєвих умовах. Відтепер 20 місцевих дітлахів будуть охоплені увагою кваліфікованих спеціалістів. Вони допоможуть вихованцям набути навичок соціальної взаємодії, опанувати шкільні предмети та навчать основам особистої гігієни.

Як правило, сім’ї, які стають заручниками непростих життєвих обставин, потребують комплексної підтримки. Тож у рамках діяльності закладу також передбачена робота з матерями. Зо три десятки жительок села за постійної підтримки його співробітників попрацюють над удосконаленням своїх навичок догляду за дітьми.

Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Олександр Самойленко під час відкриття закладу висловив надію, що подібну практику підтримки сімей найближчим часом  реалізують у всіх населених пунктах Херсонщини.

«Громада відповідає за кожну дитину, яка проживає на її території. А отже – важливо забезпечити умови для розвитку кожної дитини. Тому початок роботи закладу для громади важко переоцінити», – наголосив Олександр Самойленко.

Варто зазначити, що філія у селі Подівка є відгалуженням відкритого на початку червня цього року сімейного центру надання інтегрованих послуг у селі Калинівка тієї ж Зеленопідської ОТГ. Наразі такі заклади не мають аналогів ні на Херсонщині, ні в Україні. Втілити проект у життя вдалося завдяки спільним зусиллям обласної влади, органів місцевого самоврядування, а також двох громадських організацій – «Центр розвитку сім’ї і батьківства «Мій дім»» і «Рідна земля».

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН