Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила російську ботоферму з офісами у двох українських містах

Служба безпеки викрила ботоферми з офісами у Києві та Запоріжжі, через які поширювалися заклики до розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганди сепаратизму.

“Оперативники спецслужби встановили, що для впливу на електоральні настрої українців, куратори напередодні місцевих виборів поширювали через інтернет неправдиву інформацію, спрямовану на розпалення міжетнічної ворожнечі та пропаганди сепаратизму”, – повідомили у пресцентрі СБУ.

За даними правоохоронців, роботу ферми організували кілька громадян України та РФ. Під час обшуків у зловмисників було вилучено спецтехніку на суму понад мільйон гривень, зокрема понад 22 тисячі SIM-карток.

Як розповіли в СБУ, зловмисники, використовуючи SIM-картки українських та іноземних операторів мобільного зв’язку, створювали та продавали через заборонені в Україні платіжні системи РФ анонімні віртуальні акаунти для поширення фейкових новин про політичну ситуацію в Україні.

У січні СБУ викрила “ботоферму”, створену росіянами й вихідцями з Донецької та Луганської областей, яку використовували для розсилки анонімних повідомлень про мінування торговельно-розважальних центрів, станцій метрополітену, автовокзалів.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН