Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині розпочали роботу 18 пересувних відділень Укрпошти

На Одещині розпочали роботу 18 пересувних відділень Укрпошти. Презентація маршрутів відбулася за участі керівника Одеської ОДА Максима Куцого, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського та директора Одеської філії Укрпошти Сергія Дрозда та представників обласної влади. Нові автівки працюватимуть у Любашівському та Ширяївському районах.

«За програмою Президента України «Велике Будівництво» ми будуємо в районах якісні дороги, в селах ремонтуються школи, відкриваються нові дитячі садочки та стадіони. І у кожному селі та місті потрібен якісний сервіс.

Я вважаю, що поштові послуги є дуже важливою частиною такого сервісу. Впевнений, що крок за кроком ми будемо покращувати якість та роботудержавних служб у всіх громадах Одещини. Це стає особливо актуальним зараз – коли ми завершуємо реформу децентралізації, а громади отримають більше можливостей для свого розвитку», — зазначив Максим Куций.

Наразі в Україні у селах з населенням до двох тисяч жителів стаціонарні відділення Укрпошти трансформуються у формат пересувних відділень. Одеська область увійшла до сімки регіонів, які першими втілюють реформу в життя.

Вже до кінця 2020 року в області працюватимуть 106 бригад пересувних відділень. Зараз на Одещині вже працюють 10 пересувних відділень, які обслуговують 73 населені пункти Білгород-Дністровського та Ізмаїльського районів.

«Нам приємно запускати цей проєкт, особливо мені, як людині, що народилася в Одесі. Одеська область – це мій рідний край. Багато з цих населених пунктів, куди поїдуть пересувні відділення, я проїхав особисто, тому знаю, наскільки там важкий стан з інфраструктурою і людям не вистачає послуг. Адже банки присутні лише у 5% населених пунктів України, а Укрпошта є у кожному. Через пересувне відділення людям доставлять ліки та вони зможуть замовити товари через інтернет чи скористаються іншими послугами. У нас є сучасні бабусі, які вже замовляють товари з Alibaba. Після двох пілотних років на Чернігівщині і тестових запусків у 5 інших областях люди бачать реальні зміни і підтримують проект. Тому і далі активно працюватимемо, аби до кінця 2021 року запустити близько 2500 пересувних відділень по всій Україні та поєднати віддалені села зі світом, а все населення отримало 100% благ цивілізації», — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Пересувні відділення поштового зв’язку потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги: сплачували комунальні, отримували пенсії, поповнювали мобільний, купували харчові продукти та побутову хімію, надсилали посилки тощо. До того ж жителі населених пунктів, де малорозвинена інфраструктура, вперше зможуть замовляти та отримувати ліки та товари з інтернет-магазинів. А після прийняття законопроекту 2788-д про поштовий банк ще й банківські послуги.

Нагадаємо, що Укрпошта запускає пересувні відділення у 6 областях України: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. До кінця 2021 року проєкт масштабують на села та селища по всій території України і вже близько 2500 пересувних відділень надаватимуть послуги сільським мешканцям. Про це стало відомо 5 серпня 2020 року під час офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

 

Довідково

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ (https://www.ukrposhta.ua/ru/peresuvni-viddilenja)) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села з населенням до 2 тис. жителів. Пересувні відділення потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги, а також доставку ліків. Новий формат також дозволяє співробітникам Укрпошти працювати у комфортніших умовах на повну ставку та заробляти на 70% більше.

 Влітку 2018 року проєкт стартував у Чернігівській області. Жителі маленьких сіл та селищ отримали доступ до повного спектра послуг Укрпошти.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН