Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На території заповідного парку “Єланецький степ”, що на Миколаївщині, сталася пожежа

Пожежу на майже п’ятдесяти гектарах, дев’ять з яких заповідна зона, гасили в Єланецькому районі. Існувала загроза перекидання вогню на будинок природи, будівлю охорони та загону із 22 бізонами.

На території заповідного парку “Єланецький степ”, що на Миколаївщині, сталася пожежаДСНС України в Миколаївській області

Про пожежу сухостою на відкритій території та частині природного заповідника “Єланецький степ” повідомили 17 вересня о 10:46. По прибуттю одразу декількох пожежних розрахунків з Єланецького та Новоодеського районів з’ясували, що вогнем охоплено 49 гектарів сухої трави, чагарників та дерев, з яких дев’ять гектарів – заповідна зона.

Вітер сприяв розповсюдженню полум’я, тому до місця додатково направити відділення 1-ї, 2-ї, 3-ї ДПРЧ з міста Миколаєва та 12-ї частини з Вознесенського району, а також – місцеву пожежну охорону “Бузьке”.

“О 16:00 її локалізовано, о 18:30 всі осередки горіння ліквідовано. Загалом до гасіння залучалось 14 одиниць техніки, 45 осіб, зокрема від ДСНС – вісім одиниць техніки, тридцять осіб. Допоміжна техніка: два трактори МТЗ-82 з плугами від ТОВ СГВП “Агро-Флагман”, три трактори МТЗ-82 з бочками від заповідника”, – розповіла речниця ГУ ДСНС в Миколаївській області Ілляна Пацюк.

На території заповідного парку “Єланецький степ”, що на Миколаївщині, сталася пожежаДСНС України в Миколаївській області

У вересні 2020-го це вже друга пожежа в межах природоохоронної території заповідника. Першу, площею 8,5 га, пожежно-рятувальні підрозділи загасили 11 вересня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН