Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засідання Наглядової ради відбулося у херсонському виші

Про це на фейсбуці повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Ми робимо діяльність університету абсолютно відкритою, адже це державна установа і відповідно її фінансує державний бюджет. Тому  провели засідання Наглядової ради – органу, який здійснює громадський контроль за діяльністю ХДУ відповідно до своїх повноважень.

Серед присутніх членів Наглядової ради були: Сергій Хлань – голова Наглядової ради; Андрій Гордєєв – заступник голови Наглядової ради; Олена Урсуленко – секретар Херсонської міської ради, секретар Наглядової ради; Алла Малицька – головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні ім.Є.Є.Карабелеша; Юрій Рожков – депутат Херсонської обласної ради; Роман Романов – засновник холдингу «Автопланета»; Андрій Путілов – депутат Херсонської обласної ради.

Для поліпшення результатів роботи вишу та його позитивних змін дуже важливо регулярно аналізувати та моніторити усе, що ми зробили. Тому на основі нашої з колегами спільної роботи та відповідних документів я прозвітував перед членами Наглядової ради про результати роботи Херсонського державного університету в 2019-2020 навчальному році. Одним із основних аспектів результативності є місце, яке займає університет в освітньому просторі нашої держави. Безліч національних рейтингів підтверджують лідерство Херсонського державного університету (про це я вже неодноразово писав). Архіважливим показником діяльності університету є вимірювання результатів бізнес-процесів: вступної кампанії, процесів вимірювання якості, рейтингування, публікаційна активність, яка вимірюється автоматизовано, тобто ми можемо вимірювати досягнення людини в режимі онлайн в різних профілях (Google Scholar, Web of Science та ін.). Школам та університетам вимірювання може дозволити будувати відповідні інтерфейси з роботодавцями. Під час пандемії ми помітили: той, хто не вміє вимірювати, буде завжди пасти задніх. Важливим елементом продуктивної та чесної роботи є шаблонність прийняття рішень, які знищують «домовленості» під час навчального процесу. Поступово засідання стало справжнім майданчиком для півгодинних дискусій. Чесно кажучи, іноді було важко відповідати на поставлені питання. Однак ми показали деталі роботи наших бізнес-процесів, деталі проведених в університеті змін, деталі змін у бік інтеграції з навколишнім середовищем, суспільством, владою та потребами бізнесу.

Зазначив також, що університет став відкритим з точки зору комунікацій зі студентами та викладачами: створені Telegram-канали та Viber-групи. Саме на цих платформах можна отримати відповідь на будь-яке питання. На основі великої кількості деталей ми підготували SWOT-аналіз результатів роботи вишу (на фото нижче).

Однією із ключових задач будь-якого закладу вищої освіти є формування потужного контингенту. Тож говорили і про цьогорічну вступну кампанію в Херсонському державному університеті. Так, на СВО «бакалавр» зараховано 965 осіб, на СВО «магістр» – 525. Слід зазначити, що якість знань вступників підвищилася! Про це свідчить порівняльний аналіз: так, середній бал на бюджетній формі навчання – 166,45, на контрактній – 150,56. Тож ми йдемо правильним шляхом, сфокусовано працюючи над формуванням якісного контингенту! Впевнений, що показники рівня знань вступників і надалі підвищуватимуться. Але завжди є, над чим працювати, тому детальніший SWOT-аналіз дивіться на фото нижче.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН