Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У школах Одеси з’явиться безлактозне та безглютенове меню

Депутати Одеської міської ради підтримали пропозицію департаменту освіти та науки про забезпечення учнів 1-4 класів безкоштовним безглютеновим та безлактозним харчуванням. Відповідне рішення ухвалили на сесії мерії.

Як зазначено в проєкті рішення, вартість разового харчування одного учня обійдеться місцевому бюджету в 70 гривень. За ці кошти школярі отримають безглютеновий та безлактозний другий сніданок. У мерії запевнили, що такого харчування потребують приблизно 300 учнів 1-4 класів одеських шкіл.

“З кожним роком зростає кількість дітей з харчовим несприйняттям на продукти, які містять глютен і лактозу. Згідно зі статистичними даними, нині в одного зі 150 дітей, діагностують несприйняття глютену і лактози,” — встановили робоча група з питань модернізації харчування у школах.

Також під час сесії директорка департаменту освіти та науки міської ради Олена Буйневич зазначила, що Одеса стане першим містом, в якому реалізують проєкт запровадження безлактозного та безглютенового харчування. Меню планують розробити спільно з працівниками Академії медичних наук, додала Буйневич.

Зазначимо, наразі безкоштовним харчуванням в Одесі забезпечені майже 2 тисячі 500 учнів пільгових категорій, а також понад 44 тисяч учнів початкової школи.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН