Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Після приєднання до Новокаховської ОТГ для села Веселе з’явилося більше можливостей

Про це повідомляється на фейсбук сторінці Веселівського старостату:

– Для весельчан часте запитання “Ну що, краще вам з Новою Каховкою?”. Відповідь однозначна – «Звісно»!
Рівно рік тому ми вже були на шляху проходження процедури приєднання до Новокаховської об’єднаної території громади. Опитування, громадські слухання, рішення сесій… І попереду була невідомість, перехідний період і багато питань… Як воно буде… після приєднання?…

Але однозначно був зроблений правильний вибір.

Раніше ми були один на один з проблемами. Не маючи ні техніки, ні достатнього фінансування. Зараз ми входимо до Новокаховської об’єднаної територіальної громади. ЦЕ ЯК ОДНА ВЕЛИКА РОДИНА, ДЕ ВСІ ОДИН ЗА ОДНОГО. Де можна знайти і підтримку, і пораду… І у міського голови, і у депутатів ради, і у колег з комунального підприємства «Екосервіс» Новокаховської міської ради.
Приєднавшись до Новокаховської ОТГ, у нас з’явилося більше можливостей для вирішення питань. Дуже позитивно приєднання вплинуло на благоустрій селища.

Раніше наше комунальне підприємство надавало лише послуги з централізованого водопостачання. В цьому році КП СКГ «Веселе» НМР розширило свою діяльність. В лютому 2020 року на сесії Новокаховської міської ради Статут підприємства доповнено послугами з благоустрою селища.

Новокаховською міською радою наданий екскаватор та профінансовано оплату праці працівників з благоустрою. І з початку квітня цього року в комунальному підприємстві почали працювати 4 робітники з благоустрою. Придбано інвентар (дві мотокоси на суму 36482 грн., високоріз на суму 19748 грн.).

Депутати міської ради виділили з міського бюджету кошти на придбання нового трактору, причепу, лопати відвалу, косарки для Веселівського старостинського округу. І наприкінці липня комунальне підприємство отримало трактор, а невдовзі і причеп, для покращення робіт з благоустрою селища Веселе.

Робітниками комунального підприємства «Сількомунгосп «Веселе» Новокаховської міської ради була проведена робота з ліквідації стихійного сміттєзвалища та облаштування місця для збору сміття біля п’ятиповерхівок по вулиці Наддніпрянській у селищі Веселе. На облаштованій території, поставлено 6 сміттєвих баків. Вивезення сміття здійснюється регулярно.

З березня налагоджено вивіз твердих побутових відходів з приватного сектору мешканців селища.

Комунальним підприємством «Екосервіс» Новокаховської міської ради проведено роботи з реконструкції Обеліску пам’яті воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні.

Тривають роботи з ремонту Веселівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №6 Новокаховської ОТГ.
Для оперативного та швидкого управління старостатом, міською радою комунальному підприємству переданий легковий автомобіль ВАЗ 2105.

Проведено роботи з промивки фільтрової зони та відкачування води з свердловини по вулиці Українській, 36а, яка вийшла з ладу. Для виконання цих робіт на сесії Новокаховської міської ради були виділені кошти у сумі 49 532 грн.

В 2020 році комунальним підприємством «Сількомунгосп «Веселе» Новокаховської міської ради проведена заміна 25 метрів водопровідної труби по вулиці Північній. По провулку Чайковського прокладено 86 метрів нового водопроводу. Спільними зусиллями КП СКГ «Веселе» НМР та жителів вулиці Східної та провулку Комарова, прокладено 250 метрів нового водопроводу.

Проведено поточні ремонтні роботи асфальтобетонного покриття вулиць Дорожної та Наддніпрянської у селищі Веселе.
Розпочато роботи з реконструкції покрівлі Веселівського будинку культури. Загальна кошторисна вартість робіт становить 1,5 млн.грн.
Проведені роботи із встановлення вуличного освітлення вулиці Наддніпрянської. Наразі чекаємо погодження з АТ “Херсонобленерго” для встановлення вузлів обліку.

За сприяння Новокаховської міської ради, туристичні об’єкти селища Веселого є невід’ємною частиною туристичної карти Херсонщини.
Разом ми – сила!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН