Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два об’єкти Нової Каховки – на контролі у президента України

З робочим візитом Херсонську область 10 вересня відвідав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Разом з ним в області побували міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко та інші урядовці. Делегація високопосадовців відвідала важливі об’єкти Херсонщини.

Як повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, в першу чергу Глава Уряду побував в Інституті зрошуваного землеробства НААН України. Говорили про перспективи розвитку іригації на Херсонщині. Зараз зрошенням в області охоплено всього 320 тисяч га. Є потреба в нарощуванні площ зрошуваного землеробства та модернізації системи зрошення, яка знищувалася протягом останніх десятиліть. Це дасть змогу збільшити врожайність у 2,5-4 рази, сприятиме зростанню ВВП та створить нові робочі місця. Юрій Гусєв ознайомив Главу Уряду з ідеями керівництва області щодо пілотних проектів розвитку зрошення та покроковим планом реалізації цієї мети.

«Маємо спільну думку, що за умов нарощування площ поливу Україна зможе суттєво зміцнити лідерські позиції на аграрних ринках світу», – зазначив Юрій Гусєв.

На нараду, яку провів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Херсоні, був запрошений і міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. Він розповів: були присутні близько 35 учасників, серед яких – і кілька заступників міністрів. Поважні гості відвідали мостоперехід, що будується у Херсоні, далі – ЗОШ №47, де ознайомились із дотриманням норм карантинних обмежень. Оглянули лабораторний комплекс –один з кращих в Україні. А потім відбулася нарада в будівлі Херсонської ОДА. Спочатку розглянули протокольні доручення, надані Президентом під час його двох візитів до Херсонщини.

«Нашого міста стосувалися два об’єкти – Центр Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» і встановлення трибун навколо стадіону зі штучним покриттям «Дніпро».

Особливу увагу Денис Шмигаль приділив захисту людей від COVID-19. Пандемія набирає обертів. Рекорд хворих за добу по державі вже перетнув позначку у 3 тис. осіб. Розділяє цю тривогу і Володимир Коваленко:

«Лякає те, що люди почали ставитися байдуже до цієї загрози. Ми думаємо, що це десь далеко, і нас не стосується. Хоча Прем’єр подякував Херсонщині за те, що область утримується в «зеленій зоні. Але потрібно докласти зусиль, щоб так було і надалі», – звернув увагу міський голова.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН