Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Сorteva Agriscience оголосили про завершення навчального курсу програми TalentA для українських фермерок

Учасниці розпочинають роботу над грантовими заявками для проєктів із забезпечення продовольчої безпеки громад

Міжнародна науково-дослідницька сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголошує про завершення навчального курсу програми TalentA, яку компанія заснувала вперше в цьому році в Україні для розвитку фермерок із сільської місцевості згідно з корпоративними Цілями сталого розвитку 2030.

Протягом двох місяців навчання учасниці, які подолали конкурсний відбір, прослухали 27 лекцій, об’єднаних тематичними модулями за напрямками: soft skills, розвиток бізнесу, доступ до фінансування, діджитал-комунікації та інноваційні агротехнології. Своїм досвідом та знаннями з учасницями ділилися 20 відомих експертів викладацької та бізнес-спільноти, а також практики фермерських господарств та кооперативів і об’єднаних територіальних громад. Фахівці компанії Corteva Agriscience долучилися до тренерського складу, поділившись із учасницями передовим досвідом світових аграрних інновацій, фінансових рішень та знаннями з розвитку ділових навичок лідерів.

Особливу увагу в рамках навчального курсу програми TalentA було приділено наставництву та менторській підтримці, завдяки якій учасниці ефективно розробляли проєкти для подальшої участі в конкурсі грантів. За умовами конкурсу Corteva Agriscience надасть гранти в розмірі 5000 дол. США, 4000 дол. США та 3000 дол. США за три найкращі проєкти, спрямовані на забезпечення продовольчої безпеки громад. Проєкти оцінюватиме експертна рада програми, а переможці будуть оголошені 15 жовтня 2020 року у Всесвітній день сільських жінок.

«Жінки-фермери є основою розвитку сільських громад, проте вони потребують економічної допомоги і доступу до передових знань та навичок з розвитку бізнесу й агротехнологій. Ідея саме такої підтримки лежить в основі програми TalentA, – говорить Анна Бабіч, координатор програми TalentA, менеджер з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience у Центральній та Східній Європі. – Ми пишаємося першими випускницями TalentA в Україні та впевнені, що робота з менторами розкрила на повну їх внутрішній потенціал, а отримані знання від першокласних фахівців допоможуть у розвитку їхньої справи заради власного добробуту та добробуту їхніх громад і нашої країни в цілому».

Марія Мосейчук, бджолярка, фермерське господарство «Сила природи», Полтавщина:

«Протягом навчання я отримала багато нової, різнопланової, а головне – прикладної інформації. Хочу відзначити креативний, інноваційний підхід до організації навчального процесу і викладання – лекції були насичені й жваві, тому знання сприймалися легко й органічно. В моєму уявленні чимало змінилося про бізнес і про його соціальну складову. Я вдячна організаторам за увагу до думки учасниць, постійний зворотний зв’язок, можливість індивідуальних консультацій, прискіпливу роботу з нашими ідеями – нас завжди чули і мотивували думати, шукати альтернативи та нові рішення. Я неодмінно буду використовувати підхід дизайн-мислення на практиці. Дуже добре, що компанія Corteva Agriscience започаткувала програму TalentA, і я переконана, що всі наші учасниці стали почуватися впевненіше».

Лариса Радкевич, виробник крафтових м’ясних продуктів, Одещина:

«Ідея компанії Corteva Agriscience започаткувати програму TalentA надзвичайно своєчасна і доречна: жінки-фермерки потребують підтримки, і не тільки фінансової, а й освітньої, просвітницької. Курс, який ми прослухали в онлайн-хабі, побудований дуже вдало: компактно й інформаційно насичено, він охопив широкий діапазон тем – від загальних, на кшталт ведення перемовин і розбудови команди, до вузькофахових і надзвичайно практичних. За всіх вад онлайн-формату можливість слухати вдома такі якісні лекції компенсує все інше. Безцінний досвід запрошених спікерів-практиків неодмінно стане в пригоді – принаймні, я змогла більш об’єктивно оцінити масштаб своїх бажань та можливостей. Цікавий для мене і підхід до оцінки наших конкурсних ідей – від бізнес-складової до соціальних проєктів. Я прийшла на програму з бізнес-ідеєю, а вона нашими спільними з менторами зусиллями трансформувалась у соціальну. Я знаю, що Corteva Agriscience активно підтримує соціальні проєкти, мені вони також близькі, тому що вони дають більше простору для креативу і масштабної діяльності – ти бачиш їхній результат і отримуєш задоволення від зробленого, корисного для громади і для людини».     

Віра Попаз, засновниця кооперативу «КУБЕЙ», Одещина:

«Я маю великий досвід роботи в різних сферах, тому можу впевнено стверджувати: ми отримали багато нових і необхідних знань, які, можливо, оминули б нас, якби не програма TalentA, започаткована Corteva Agriscience. Інформація з’являється і змінюється дуже швидко, іноді неможливо зорієнтуватися, а в освітньому онлайн-хабі ми отримали дуже концентрований, компактний і оптимальний пакет знань і, що дуже важливо, потрібних нам у щоденній практиці. Я буду користуватися тими інструментами, які мені відкрили, – для мене це суттєва цінність цього проєкту.

Мені довелося розповідати про TalentA в колі колег і програма викликала великий інтерес, тож сподіваємось на продовження конкурсу. Я працюю над грантовим мікропроєктом і відчуваю підтримку своєї ідеї з боку людей, громади, бізнесу, і ця соціальна значущість надихає мене. Corteva Agriscience, підтримуючи соціальні проєкти сталого розвитку, підтримує кожного з нас – і ми зростаємо разом».

Програма TalentA заснована за ініціативи та фінансування компанії Corteva Agriscience та при підтримці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Фонду ООН у галузі народонаселення, Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності», Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та громадської організації «Всеукраїнська Рада Жінок-Фермерів». Медіа-партнери програми: генеральний медіа-партнер – журнал «ЗЕРНО», спеціальний медіа-партнер – інформаційне аграрне агентство Agravery.com, діловий медіа-партнер – журнал «БІЗНЕС», онлайн медіа-партнер – Економічна Правда.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН