Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Таврійська міська бібліотека працює з дітьми по-новому

Заклади культури в умовах адаптивного карантину не можуть працювати в повному обсязі. Так, в Таврійській міській бібліотекі не працює читацька зала, і бібліотекарі обуслуговують тільки читачів абонементу.

Але за час карантинних обмежень постійні відвідувачі бібліотеки скучили за культурно-масовими заходами, які постійно проводились тут до карантину. На огляди новинок книг, літературні години, різноманітні заходи до свят або присвячені чи то письменникам, чи то новим видання, до читацької зали з залюбки збиралися як діти, так і дорослі.

Особливо діти, які, не зважаючи на обмеження, весь цей час бігали до бібліотеки за книжками, і все питали, коли будуть лялькові виставі, які грали такі ж юні аматори під керівництвом Раїси Леонтіївни Бірючинської. Або, коли їм будуть розказувати цікавинки про дитячі журнали чи нові книги.

Тому провідний бібліотекар Валентина Ярова та бібліотекар Ірина Півторак запровадили нову форму роботу – проведення масових заходів з міні групами на свіжому повітрі. В четвер, 10 вересня, так вони провели бібліографічний огляд дитячого журналу «Куля».

Ірина Василівна Півторак запросила декілька хлопчиків та дівчат на ганок бібліотеки, де познайомила їх з новим дитячим виданням, яке з цього року отримує бібліотека. Вона розповіла їм безліч цікавих речей, надрукованих в журналі. Діти не тільки слухали розповідь бібліотекаря, але і мали змогу самим роздивитися різні номери видання, прочитати новинки журналу – «Що таке музика», «Аптека для душі», оглянути майстер-класи «Робимо писанку», «Квілінг для початківців», «Плетіння з резинок» тощо.

Журнал «Куля» – пізнавально-розважальне видання, яке вперше побачило світ у вересні 2007 року, але вже встигло завоювати широку читацьку аудиторію школярів віком від 7 до 12 років.

В журналі є розділ, присвячений і батькам. Там вони дізнаються, як підвищити успішність дитини в школі, ТОП-29 правил для захисту дитини в інтернеті, корисні сайти для учнів початкової школи.

Зважаючи, що читацька зала, де зазвичай можна прочитати свіжу періодику, не обслуговує відвідувачів, журнал «Куля» можна взяти додому на абонементі.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН