Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області планують повернути “жорсткий карантин”

У департаменті охорони здоров’я Одеської ОДА планують звернутися до комісії ТЕБ та НС з питанням відновлення “жорсткого” карантину в регіоні. Про це повідомила виконувачка обов’язків директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Одарій-Захар’єва.

За її словами, наразі в департаменті розглядають повернення карантину, який був у квітні. Одарій-Захар’єва припустила, що “можливо, тоді медикам стане легше”.

“Увійдемо в карантин, щоб люди зрозуміли, що ми маємо жити з цим вірусом. Є скупченість – одягнули маску, зайшли в магазин – одягнули маску, обробили руки. Якщо в ресторанах, то і там звертайте на це увагу”, – розповіла Наталя Одарій-Захар’єва.

Суспільне звернулося за коментарем до представника відділу пресслужби Одеської ОДА Ігоря Філіппова. За його словами, питання посилення карантину в Одеській області наразі “обговорюється загалом”.

Філіппов додав, що через спалахи захворювання на COVID-19 в регіоні дійсно можуть вжити “крайні” заходи та запровадити “жорсткий” карантин. Однак точної дати, коли це станеться, наразі немає, пояснили в ОДА.

Нагадаємо, 7 вересня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

До “червоної” зони увійшов Болградський район та залишилися міста Біляївка та Ізмаїл, решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини. У “жовтій” зоні опинилися: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне, а також Арцизький, Березівський, Іванівський, Кодимський, Лиманський, Савранський та Саратський райони Одеської області. Місто Подільськ, яке раніше було у “жовтій” зоні, потрапило до “зеленої”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН