Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Новій Каховці зустрічали бійців місцевої бригади

Сьогодні, 4 вересня, Нова Каховка урочисто зустрічала воїнів 57 окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка, що повернулися з району виконання завдань Операції Об’єднаних сил, повідомляє Online НК.

На Центральній площі міста, де зранку було розміщено військову техніку, зустрічати своїх захисників зібрались представники громадськості, трудових колективів підприємств та установ міста.

Карантинні обмеження внесли свої корективи у традиційний сценарій зустрічі. Саме тому учнів шкіл міста на площі не було.  

На трибуні воїнів вітали міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій ГусєвКомандувач військ оперативного командування «Південь», генерал-майор Ігорь Палагнюк.

Командир 57-ої бригади полковник Мішанчук Анатолій Володимирович доповів Командувачу військ оперативного командування «Південь», генералу-майору Палагнюку Ігорю Миколайовичу про прибуття особового складу з району виконання завдань за призначенням до пункту постійної дислокації.

За традицією на площі воїнам бригади, що відзначились при виконанні бойових завдань, були вручені державні нагороди, відомчі відзнаки Міністерства оборони, Начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України, командувача Операції об’єднаних сил, командувача військ оперативного  командування «Південь», командира військової частини А1736.

Всього було нагороджено 116 військовослужбовців.

Губернатор вручив командиру бригади сертифікат на автомобіль УАЗ-469, а міський голова Нової Каховки сертифікат на 200 тис. грн. для придбання електро-побутових приладів для забезпечення розміщення особового складу бригади, які 3 вересня виділили депутати Новокаховської міської ради. Також Володимир Коваленко вручив воїнам 6 іменних годинників від Новокаховської міської ради.

Після завершення зустрічі на площі, особовий склад бригади вирушив до місця розташування штабу бригади, де відбулося  урочисте покладання квітів до меморіалу пам’яті воїнів 57 бригади, які загинули в боях за Україну.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН