Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Літньому кінотеатрі анонсували показ унікальних українських кінострічок

Дні українського кіно у Літньому кінотеатрі. КП «Агенція регіонального розвитку» в особі директора Вячеслава Костенюка та менеджера з питань регіонального розвитку Олексія Масюткіна (керівника проекту кінопоказів) провели прес-конференцію, яка відбулася 02.09.2020р. о 10:00 на території Літнього театру.

На прес-конференції висвітлили інформацію щодо подій, які відбуватимуться 10, 11 та 12 вересня. Кінопокази, які заплановані на ці дати будуть проходити в рамках святкування 126 річниці від дня народження О.П.Довженка та Дня українського кіно, який відзначатимуть 12 вересня. 10 вересня о 20:00 запланований показ фільму О.П.Довженка «Земля» під музичний супровід сучасного українського гурту Даха Браха. Це Поетична кінорозповідь про події, пов’язані з колективізацією в Україні наприкінці 20-х років, про створення перших колгоспних комун, про класову ворожнечу. Цей фільм вважається найвизначнішим у кар’єрі режисера, який і приніс йому світову славу.

Стрічка була відреставрована Національним центром Олександра Довженка (Довженко-Центр) – найбільший кіноархів України, в якому зберігається більше 6000 найменувань художніх, документальних, анімаційних українських та закордонних фільмів та тисячі архівних документів з історії українського кіно. Даха Браха(Dakha Brakha) – український музичний етногурт, організатором і художнім керівником якого є Владислав Троїцький.

Назва гурту, за словами його учасників, складена зі староукраїнських слів «давати» та «брати». У репертуарі гурту — пісні українською, кримськотатарською, англійською, німецькою, російською мовами. 11 вересня о 20:00 відбудеться прем’єра стрічки «Мої думки тихі» — українська лірична комедія українського режисера Антоніо Лукіча 2019 року. Стрічка стала дебютною повнометражною художньою стрічкою для режисера.

У фільмі, знятому у жанрах комедії та драми, піднімається вічна проблема батьків та дітей. Саме мати не пускає головного героя Вадима на роботу до Канади. У головних ролях Ірма Вітовська-Ванца та Андрій Лідаговський. 12 вересня о 19:30 за участі режисера Ярослава Лодигіна планується презентація фільму «Дике поле» за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». Це драматична історія у жанрі «істерн», головний герой якої приїжджає в рідне містечко на сході України, щоб захистити бізнес брата від рейдерської атаки.

Після фільму планується обговорення фільму разом із режисером. Ярослав Лодигін – український режисер, сценарист, радіоведучий та засновник радіо «Аристократи». З серпня 2019 року член правління ПАТ «НСТУ», відповідальний за «UA: Перший» та «UA: Культура». Сергій Жадан – український поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст, фронтмен гуртів «Жадан і Собаки» та «Лінія Маннергейма». Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», «Інтернат», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія», «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена» та ін.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН