Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відбувся інклюзивний велопробіг для людей із вадами зору

Шостий благодійний велопробіг на тандемах “Бачу. Можу. Допоможу” відбувся в Одесі. У ньому беруть участь понад 20 людей, у кожній парі – одна людина з вадами зору, розповіла кореспондентка Суспільного.

Учасники вирушили о 12:00 з Куликового поля в Одесі. Організатор велопробігу Василь-Тарас Лучка розповів, що через карантин порівняно з минулим роком учасників стало менше.

“Ми на велосипедах-тандемах катаємося по Україні разом з незрячими людьми. Перший велопробіг у нас був зі Львова до Києва і знову до Львова по колу. А цього року, оскільки обставини не дозволяють зробити щось більш масштабне, ми вирішили зробити невеличкий пробіг по Одеській області”, – поділився Лучка.

За словами Василя-Тараса, цей вид спорту навчає довіряти один одному та працювати в команді. “Це буде наш перший велопробіг, під час якого ми будемо жити з власними наметами”, – пояснив організатор.

Івану Стрельцову 38 років. Він уже вшосте бере участь у веломарафоні. Чоловік розповів, що разом із друзями часто влаштовує прогулянки на велосипеді. Востаннє вони їздили з Одеси до Білгорода-Дністровська і назад за один день.

“Це просто велопробіг, в якому хочемо довести, що людина з обмеженими можливостями теж може їздити на велосипеді. Але тільки трішечки потрібно, як-то кажуть, спеціальний велосипед – тандем. І підібрати собі активного друга, який також полюбляє велосипед і їздити”, – розповів Іван.

Цьогоріч чоловік запросив на велопробіг свого друга Дмитра Ципка.

“Ми дуже добре контактуємо, відчуваємо і чуємо один одного. Треба синхронно їхати, відчувати темп один одного, настрій. З практикою це все приходить”, – пояснив Дмитро.

Як розповіла ще одна учасниця заходу Вікторія Лучка, той, хто везе людину з вадами зору, повинен впевнено керувати велосипедом. Умінням взаємодіяти можна оволодіти під час самої їзди.

“Багато хто з незрячих учасників любить, аби йому описували, якою дорогою проїжджає велосипед, що знаходиться навколо. Головне навчитися однаково зупинятися і починати їзду, це дуже важливо”, – зазначила Вікторія.

Інклюзивний велопробіг триватиме чотири дні. За цей час учасники планують проїхати Одеською областю через Куяльницький лиман, Нижньодністровський національний парк, Затоку та піщану косу на Лебедівці. За словами організаторів, участь у заході беруть мешканці Львова, Дніпра, Одеси, Києва та Вінниці.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН