Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївщина фактично вже виходимо з меж «зеленої» зони», – Олександр Ігнатенков

31 серпня в Миколаївській ОДА відбувся онлайн-брифінг з питань протидії поширенню коронавірусної інфекції та діяльності обласного штабу з НС за участю керівника обласного штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної НС, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби, заступника ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександра Ігнатенкова.

 

Перш за все він зазначив, що за сьогоднішніми епідеміологічними показниками в Миколаївській області склалася досить напружена ситуація. У регіоні спостерігається перевищення одного із визначених показників, а це означає, що рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може бути прийняте рішення щодо зміни рівня епідеміологічної небезпеки.

 

Відповідаючи на питання про причини високих темпів розповсюдження коронавірусу у Миколаєві він розповів, що коли почався карантин держава сама регулювала всі заходи, які мають відбуватися на території держави, але коли зменшився темп приросту захворюваності, то держава віддала процес регулювання заходів на місцевий рівень. 

 

«Я розумію, що нам всім вже набридли обмежувальні заходи, починаючи від носіння масок і закінчуючи припиненням діяльності об’єктів інфраструктури. Тому було дозволено робити майже все, але не було дозволено не дотримуватися протиепідемічного режиму», – повідомим Олександр Ігнатенков. Але на сьогоднішній день, незважаючи на стрімкий ріст рівня захворюваності на COVID-19, дуже маленький відсоток громадян дотримується соціальної дистанції та маскового режиму в громадському транспорті, в супермаркетах, лікарнях тощо. 

За його словами проведення масштабних заходів, де збирається велика кількість людей, в тому числі і вже проведений День молоді, призводить до стрімкого зростання захворюваності на коронавірус. Адже на таких святкуваннях відбувається велика кількість протиепідемічних порушень. 

Нагадаємо, що вчора регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації прийняла рішення, додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки заборонити на час дії карантину проведення концертів (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності), дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Офіційний сайт Миколаївської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН