Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Херсонщини не може виплатити кредит за квартиру

 Про це голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці:

Ми з родиною в Києві довгий час знімали квартиру, а нашу однокімнатну, яку я придбав у кредит ще 2007 року, у різні періоди здавали в оренду. Знімаємо ми житло наразі і в Херсоні, хоча моя кохана дружина Olha Husyeva вже втомилась від збирання речей та постійних переїздів.

У вересні 2018 році ми вирішили придбати омріяне родинне житло в столиці площею 136 м2, у будинку, який на той момент ще будувався. Тоді мої доходи (і це легко перевірити переглянувши мою декларацію за 2018 рік) дозволяли протягом декількох років виплатити вартість такого житла, 25% ціни якого я сплатив за перші 9 місяців дії контракту (це також відображено у моїх електронних деклараціях за 2018 та 2019 роки).

Потім мене було призначено головою Херсонської облдержадміністрації і я не зміг надалі оплачувати придбане житло.

Час йшов. Цього літа забудовник попередив про те, що якщо до вересня борг по договору не буде погашено і квартира у будинку, який вже збудовано та здано у експлуатацію, не буде оплачена повністю – попередня оплата не буде повернута і квартиру продадуть іншим бажаючим.

Нашою родиною, яка зараз більше мріє про власне житло у Херсоні, було прийнято рішення про отримання кредиту для погашення боргу за квартиру в столиці. Такий кредит було отримано моєю дружиною, яка останні кілька років займається власною справою та веде підприємницьку діяльність, у одній з фінансових установ Києва.

Чому я про це пишу зараз? А тому, що зміни до майнового стану у електронній декларації я вноситиму у відповідності до законодавства після офіційної реєстрації речових прав, а зміни до майнового стану дружини вносяться взагалі під час подачи чергової декларації.

Приховувати мені нічого, я завжди був і залишаюсь відкритим. Тому вважаю за доцільне прозвітувати про цю подію публічно.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН