Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

200 запорізьких інтернів проходитимуть медичну практику у школах

Цьогоріч вперше 200 запорізьких інтернів проходитимуть медичну практику у шкільних навчальних закладах – допомагатимуть виявляти ГРВІ-захворювання у вчителів та учнів. Про це стало відомо під час наради директорів міських загальноосвітніх закладів.

Новацію з 1 вересня запровадять у рамках співпраці міської ради з Запорізьким державним медичним університетом. Як зазначив директор Департаменту освіти і науки ЗМР Станіслав Романчук, розпочинати освітній процес в умовах пандемії – це велика відповідальність і розповсюдження коронавірусної інфекції дуже пов’язане з вчасним діагностуванням симптомів цієї інфекції: “І ми, якщо буде така необхідність, зможемо вчасно і швидко, і, головне, правильно відреагувати на симптоматику коронавірусної інфекції“.

Також на нараді директорів учасники поділилися досвідом організації навчального процесу. Директорка Запорізької гімназії №1 ім. Тараса Шевченка Оксана Андрієнко розповідає, що в будівлі розташовані два заклади освіти (перша та третя школа).

О 8-ій годині буде розпочинати заняття третя школа, а першу заводимо о 8.30. У нас 4-ри входи, і на кожному вході розписано, які саме класи заходять. Підлогою розмічений шлях пересування дітей по закладу. Всі діти сидітимуть тільки в своєму кабінеті“.

Директорка ЗЗШ №101 Ірина Вітковська каже, що в їхньому навчальному закладі зміщений режим роботи: діти початкової ланки починають навчання з 8-ї години, а старші класи – з 9-ї. Щодо режиму провітрювання: “У нас великий заклад – 1000 учнів – тому провітрювання організували поетапно – для цього збільшили перерви, один клас залишається в кабінеті, а інший в цей час провітрюється“.

Також Ірина Вітковська говорить, що в школі переформатували простір їдальні – столи розсунуті з розрахунку – півтора метри між ними, за одним столом має знаходитися 4 учні. Зробили розмітки пересування дітей у їдальні для того, щоб забезпечити правосторонній рух. Через одні двері діти будуть заходити до їдальні, через інші виходити.

У Запорізькій гімназії №93, як і в інших шкільних навчальних закладах країни, діти 1-4-х класів будуть вчитися без захисних масок, а учні 5-11 класів, пересуваючись закладом на перервах, повинні вдягати маски – розповідає директорка гімназії Оксана Гаркуша.

Дітей навчать, як правильно носити маски, як утилізовувати їх. Будуть стояти спеціальні контейнери для утилізації використаних масок“. Також у закладі планують мінімізувати пересування дітей школою – вони будуть сидіти в одному кабінеті, а вчителі – приходити до них на урок.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН