Двох людей госпіталізували до одеської клінічної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом “гострий гастроентероколіт”. Напередодні вони їли мідії та креветки в одному з ресторанів міста, повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби в Одеській області.
Там зазначили, що наступного дня після відвідування закладу в людей підвищилася температура до 38°C, з’явилися нудота, діарея, біль у животі та загальна слабкість.
Під час перевірки закладу фахівці Держпродспоживслужби зафіксували “численні порушення законодавства про харчові продукти”. Згідно з висновком інспекції, такі порушення створюють “реальну загрозу життю та здоров’ю населення Одеси”.
Зокрема у ресторані виявили понад 10 кг замороженого курячого м’яса, 16 кг свинини, майже 1,5 кг баранини, 6 кг замороженого лосося, 5 кг охолоджених мідій. Усі ці продукти були без відповідного маркування та без вказаних дати виробництва та терміну зберігання, запевнили в пресслужбі.
Також у Держпродспоживслужбі наголосили, що продукти зберігалися без температурного контролю та дотримання вологісного режиму. На думку інспекторів, це могло спричинити “розмноження патогенних мікроорганізмів та формування токсинів”.
За результатами перевірки заклад тимчасово закрили. Усі продукти вилучили задля перевірки. Триває санітарно-епідемічне розслідування.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- В Одесі з’ясовують обставини отруєння 14-річної дівчинки
- Отруєння мідіями та креветками: адміністрація ресторану в Одесі заперечила порушення
- Отруєння в санаторії Одещини: Госпіталізованих уже 56
- Стала відома причина масового захворювання дітей у дитячому таборі на Одещині
- В Одесі за минулий тиждень зареєстровано 218 випадків гострих кишкових інфекцій