Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні з’явився власний препарат проти коронавірусу

Український фармвиробник представив перші результати дослідження українських препаратів для зняття симптомів при зараженні коронавірусною інфекцією. Це препарати “Квертин” і “Корвітин” на основі кверцетину (фенольні сполуки рослин, містяться, наприклад, в гречці). Ці препарати хочуть включити до протоколу лікування Covid-19. Після препаратів пацієнти відчули себе краще, розповіли на пресконференції координатори дослідження.

“Ці препарати не специфічної дії і не противірусні засоби”, – зауважила Ольга Голубовська, інфекціоніст і один з координаторів дослідження.За словами Голубовської, препарат впливає на “основну ланку механізму розвитку патологічних змін”. При цьому препарат застосовується тільки в комплексній терапії, а не як самостійні ліки. Дослідження препарату для лікування симптомів коронавірусної інфекції почалося 14 травня. Клінічні випробування проводили в трьох медустановах. Препарати досліджували на 200 пацієнтах.

Цього препарату поки що немає в міжнародних протоколах і його не використовують як лікарський засіб, зізнається Ігор Зупанець, завкафедри клінічної фармакології та клінічної фармації Національного фармацевтичного університету. Однак в Україні він зареєстрований як лікарський засіб і його прописують пацієнтам з кардіозахворюваннями.”Квертин” і “Корвітин” виробляє в Україні “Борщагівський хіміко-фармацевітіческій завод.

Маргарита Івкіна, Прес-служба ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН