Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївській ОДА обговорили стратегію реставрації корпусу обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми»

29 липня, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Стахевич провела робочу нараду на базі Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» з керівниками управління капітального будівництва облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» з метою обговорення стратегії реставрації другого корпусу музею в рамках реалізації великого проєкту «Музейне містечко» в межах Національної програми «Велике будівництво» у 2021-2023 роках ініційованою Президентом України.

 

На початку наради заступник голови Миколаївської облдержадміністрації акцентувала увагу присутніх на тому, що зазначений музейний комплекс є дійсно перлиною Миколаївщини. По-перше, він розташований в центральній частині міста –  так званих Старофлотських казармах – частина комплексу будівель Адміралтейства, яких побудовані в середині ХІХ століття і призначалися для матросів.

 

По-друге, багата унікальна різноманітність експонатів не залишає байдужим нікого, а отже має стати потужним туристичним магнітом Миколаївської області та Півдня України. Завдяки ініціативі Президента України в рамках Національної програми «Велике будівництво» стало можливим відновлення робіт з реалізації великого проєкту «Музейне містечко», який включає в себе комплексну реставрацію другого корпусу музею (2 казарми), який є пам’яткою архітектури національного значення, благоустрій внутрішньої та зовнішньої території, будівництво тематичного кафе, міні театру та інші цікаві локації та зони відпочинку на території музейного комплексу для мешканців та гостей міста.

 

Під час проведення наради Тетяна Стахевич перевірила технічний стан другої казарми з комплексу «Старофлотські казарми», стан внутрішніх та зовнішніх приміщень корпусу в якому сьогодні розташований Миколаївський обласний краєзнавчий музей та прилеглої території.

За результатами наради були визначенні термінові першочергові заходи:
-керівникам управління капітального будівництва облдержадміністрації, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, Миколаївського обласного краєзнавчого музею «Старофлотські казарми» розробити проект оновленого музейного містечка з об’ємною візуалізацією всіх складових музейного комплексу та прилеглої території;
-управлінню молоді та спорту розглянути перспективи створення на базі музейного містечка  туристично-інформаційний центр.

сайт Миколаївської ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН