Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині відбулось значне скорочення виробництва продукції тваринництва за всіма показниками

На Миколаївщині за січень-червень 2020 року обсяг виробництва продукції сільського господарства у розрахунку на 1 особу становив 2361 грн. За цей період зменшилася чисельність сільськогосподарських тварин і виробництво усіх видів продукції тваринництва. Основними причинами зменшення обсягів виробництва продукції тваринництва є скорочення чисельності поголів’я худоби та птиці. Про це інформує пресслужба Департаменту АПР Миколаївської ОДА.
Поголів’я великої рогатої худоби скоротилась на 8,4 тис гол. (- 7,0% і склало 111,1 тис гол.), у т.ч. корів – на 6,8 тис гол. (- 11,2%, 53,7 тис гол.); свиней – на 4,7 тис гол. (- 5,7%, 77,5 тис гол.); овець та кіз – на 1,8 тис гол. (- 3,1%, 56,1 тис гол.); птиці – на 325 тис гол. (- 10,3%, 2843,8 тис гол.). Скорочення тваринницької продукції відбулося як в сільськогосподарських підприємствах, так і в господарствах населення.
Всіма категоріями господарств за січень-червень 2020 року, порівняно з відповідним періодом 2019 року: реалізовано набій 12,6 тис тонн м’яса в живій вазі – зменшено на 1,2 тис тонн (- 8,7%), вироблено 142,7 тис тонн молока – зменшено на 7,2 тис тонн (- 4,8%), 108,7 млн шт. яєць – зменшено на 31,1 млн шт. (- 22,2%), 83 тонни вовни – зменшено на 15 тонн (- 15,3%).
Нагадаємо, що господарства усіх категорій Миколаївської області станом на 1 липня 2020 року починаючи із початку жнив зібрали 349,7 тис тонн зерна (у початково оприбуткованій вазі). Це на 67,9% менше у порівнянні на відповідну дату минулого року.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН