Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тримав у сараї та здавав в оренду: на Херсонщині з рабства звільнили 13 заробітчан

Житель Скадовського району незаконно утримував у себе 13 заробітчан із центральних та західних областей України. Людей примушували безплатно працювати на полях місцевих фермерів. Поліцейські Херсонщини провели спецоперацію зі звільнення бранців і зараз вони на свободі.

Двоє заробітчан звернулися до поліції і заявили , що їх незаконно утримує 30-річний житель одного із сіл Скадовського району, – повідомляє поліція Херсонської області.

Заробітчани розповіли, що їх примушують працювати на полях, а роботу не оплачують. Чоловікам вдалося втекти і вони одразу звернулися до поліції.

Тримав у сараї та здавав в оренду: на Херсонщині з рабства звільнили 13 заробітчан

У спецоперації із визволення людей із трудового рабства взяли участь працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП, Скадовського відділення поліції під процесуальним керівництвом Скадовської районної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу поліції КОРД.

“Ми встановили, що у так званому “трудовому таборі” перебували 13 людей віком від 19 до 53-х років, серед них – дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під пекучим сонцем по 15 годин: з 05:00 і до сутінків”, – розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Херсонщини Олег Шанько.

Робітники розповіли поліції, що господар психологічно тиснув на них і постійно залякував. Гроші за роботу обіцяв виплатити наприкінці літнього сезону. Жили всі 13 людей у сараї в антисанітарних умовах.

Поліцейські встановили, що 30-річний вербувальник шукав безплатну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення переважно у Кіровоградській та Закарпатській областях.

Обіцяв достойну зарплату, безплатне проживання та харчування. Коли ж люди потрапляли на місце, він їх залякував і примушував важко працювати. Зароблені ними гроші у фермерів забирав собі .

Наразі відкрили кримінальне провадження за ст.146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження і за ст.149 «Торгівля людьми» КК України.

Слідство триває. А звільненим заробітчанам надається медична та психологічна допомога.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН