Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині від тропічної малярії помер 27-річний моряк

27-річний мешканець Ізмаїльського району помер від тропічної малярії. Це третє захворювання на малярію в Одеській області з початку року, повідомив головний санітарний лікар регіону Віталій Гончаров.

За його словами, моряк інфікувався в Південно-Західній Африці. На думку санлікаря, причина – ігнорування прийому профілактичних протималярійних препаратів.

Симптоми захворювання з’явилися у чоловіка на судні, через захворювання його зняли з рейсу 16 липня. Як наголосив Гончаров, це третє зафіксоване захворювання на малярію в Одеській області з початку року.

Санітарний лікар запевнив, що всі три інфікування були пов’язані з тим, що люди поверталися з “епідеміологічно небезпечних країн”.

Зазначимо, малярія – інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, підйомами температури тіла, збільшенням печінки та селезінки. Усього є чотири види малярії, найважчою вважають саме тропічну. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

За даними Міністерства охорони здоров’я, передача малярії відбувається у 91 країні світу, переважно це країни Африки, Азії, Південної і Північної Америк. В Україні передача малярії комарами не відбувається і наразі усі зареєстровані випадки захворювань – завезені.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН