Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеського суддю Анатолія Целуха, якого затримали на $2500 хабара, ув’язнили на 7 років

Вищий антикорупційний суд визнав винним суддю Малиновського суду Одеси Анатолія Целуха, обвинуваченого в отриманні 2 тисяч 500 доларів США неправомірної вигоди. Його ув’язнили на 7 років, повідомили в пресслужбі ВАКС.

Як пояснили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у 2017 році Целух почав розглядати позов мешканця Одеси до одного з підприємств. Позивач вимагав скасувати виділення квартири для одного з працівників. У якості третьої особи на стороні відповідача (підприємства) залучили безпосередньо власника квартири.

У САП запевнили, що аналогічний позов вже розглядався іншими судами, зокрема й Верховним. Тоді судді відмовили позивачу. Попри це Анатолій Целух начебто ігнорував розгляд справи протягом 1,5 року.

Однак вже в березні 2019 року, за версією слідства, суддя запропонував представнику власника квартири за допомогою хабара “прискорити” розгляд справи та пообіцяв ухвалити “позитивне рішення”.

Суддю Малиновського суду Одеси затримали під час отримання 2 тисяч 500 доларів неправомірної вигоди, додали в пресслужбі.

Судді Вищого антикорупційного суду визнали Анатолія Целуха винним у порушенні ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Обвинуваченому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років. Також Целуху заборонили обіймати посаду судді чи будь-які інші посади в правоохоронних органах протягом трьох років. Крім того ВАКС розпорядився конфіскувати все майно одеського судді.

Вирок набере законної сили через 30 днів після його оголошення. Протягом місяця обвинувачений має право подати скаргу до Апеляційної палати ВАКС. На цей час Целуху продовжили запобіжний захід у вигляді застави в 120 тисяч гривень.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН