Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На сесії Новокаховської міської ради не створювали ніяких депутатських груп, – звернення секретаря міської ради Олександра Лук`яненко

Секретар міської ради Олександр Лук`яненко написав звернення у Фейсбуці щодо недостовірної інформації про створення депутатської групи «Нам тут жити» в Новокаховській міській раді:

Шановні жителі Новокаховської громади!

Звертаюсь до Вас з приводу розповсюдження деякими депутатами міської ради та ЗМІ недостовірної інформації, щодо створення в Новокаховській міській раді депутатської групи «Нам тут жити», так як на 84-й черговій сесії міської ради, яка відбулась 23.07.2020 року не була створена жодна депутатська група. Депутати, які намагались це зробити порушили елементарні норми Регламенту роботи міської ради 7-го скликання. А саме:

– Регламентом передбачено, що кожна депутатська група та фракція повинна бути зареєстрована міською радою. Повідомлення про створення депутатської групи або фракції подається міському голові у міжсесійний період, а у день сесії головуючому – впродовж її засідання. Депутат Рашевський Андрій же виступив з депутатським запитом, а не повідомленням;
– Регламентом передбачено, що головуючий інформує на сесії депутатів про створення депутатської групи, її кількісний та персональний склад і уповноважених представників після чого вона набуває реєстрації автоматично. В даному випадку головуючий не оголошував про створення групи «Нам тут жити», тому вона не набула автоматичної реєстрації.
– В письмових текстах, які надав депутат міської ради Андрій Рашевський згадується призвіще депутата Лепень В.В., якого під час свого виступу з депутатським зверненням Андрій Рашевський не оголосив. На даний час письмові тексти надані депутатом міської ради Андрієм Рашевським вивчаються юридичним відділом міської ради на предмет їх відповідності чинному законодавству України, Регламенту роботи Новокаховської міської ради 7-го скликання та достовірності вказаних в них даних.

З повагою, секретар міської ради Олександр Лук`яненко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН