Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі з’явиться нове місце для заходів та відпочинку

Нове місце для відпочинку та різноманітних заходів з’явиться в Запоріжжі поруч з будівлею Запорізького обласного центру молоді (ЗОЦМ) в районі площі Фестивальної. Проєкт “Запорізький публічний простір” здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

“Запорізький публічний простір” буде облаштований впритул до будівлі ЗОЦМ з боку вулиці Патріотичної. Зараз там занедбаний пустир, на якому, до того ж, залишаються старі тополі в аварійному стані.

Представник ЗОЦМ Владислав Демидовець каже, що територію планують привести до ладу за допомогою запорізьких волонтерів, а після цього, протягом двох тижнів почнуться ландшафтні роботи за розробленим проєктом: “Після проведення основних ландшафтних робіт – вирівнювання території – буде етап ландшафтного дизайну – прокладання доріжок, встановлення сцени, дитячого майданчику, спортивного майданчику, декоративної огорожі. І згодом – встановлення зелених насаджень”.

У Запоріжжі з'явиться нове місце для заходів та відпочинку

Замість дерев, які перебувають в аварійному стані, будуть висаджені нові. Але, поки вони виростуть до розмірів, коли зможуть створювати тінь, на майданчику будуть встановлені шатра, вуличні зонти та великий купольний намет, задля того, щоб у денний час можна було сховатися від спеки.

За словами організаторів, публічний простір складатиметься з 5 великих локацій для всіх вікових груп населення. Тут можна буде безплатно проводити будь-які заходи, причому центр молоді також забезпечуватиме учасників світлом, звуковою апаратурою або водою для поливу в громадському саду. Новий об’єкт облаштують поруч з проїжджою частиною, але вона не заважатиме, наголошує Владислав Демидовець, бо публічний простір відділятиме від дороги висока жива огорожа.

Керівник проєкту “Запорізький публічний простір” Костянтин Юхименко каже, що локація буде відрізнятися від звичайного парку наповненням: “Будь який громадський простір потребує активного життя. І це активне життя ми надамо. Лише зараз на найближчі 2-3 місяці в нас заплановано близько сорока активностей. Це кіно клуби, конференції, панельні дискусії, спільні обговорення, створення громадського саду через волонтерство, благодійні акції. І ще надзвичайно багато всього. І ми завжди відкриті для пропозицій”.

Учасники проєкту “Запорізький публічний простір” кажуть, що підрядники для виконання всіх робіт вже підібрані, а завершити встановлення всіх п`ятьох локацій та необхідної інфраструктури цілком реально за три тижні, тобто до середини серпня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН