Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні створено ініціативну групу “Захист Громади”

Це відповідь членів кредитної спілки “Громади” на політичне рейдерство, шо відбувається з цією фінансовою установою.

«Шановні вкладники! Ви знаєте, що наша «Громада» працює 25 років. Вона почала кредитувати дрібних аграріїв та підтримала людей ще в 90-х роках, створивши спілку для зростання їх добробуту. Спілка чесно виконувала з року в рік свої зобов’язання. Та цей 2020 рік через карантинні заходи негативно вплинув на фінансову діяльність.  Аграрії не змогли повернути вчасно займи, а тому з’явились невиплати. Але це проблема, яка має рішення, адже спілчани разом вже проходили кризові роки – 1998, 2004, 2008, 2013. І це можна подолати, згуртувавшись, бо останнім часом політичні рейдери зацікавилися найпотужнішою спілкою на півдні України,- звертаються до членів кредитної спілки представники ініціативної групи “Захист Громади”.

У відеозвернені вони акцентують на наступному: “Склалася об’єктивна ситуація, що позичальники мають проблеми і не можуть зараз платити кредити. Всі бачили перекриття Антонівського мосту на Херсонщині, втративши урожай, люди, доведені до відчаю, тим не менш думають про новий врожай, а значить буде повернення кредитних коштів. Треба дати час Громаді та можливість відновити прибуткову фінансову діяльність. Але блокування офісу Громади дає зворотній ефект. І вкладникам це не потрібно. Ми не хочемо руйнувати Громаду. Ми хочемо і надалі користуватися її послугами. Тому ініціативна група вкладників закликає – заберіть свої заяви з поліції. Розсудіть самі, хто, окрім Громади, зможе віддати нам наші гроші? Ніякі журналісти, ніяка поліція цього не зможе. Заберіть свої заяви, щоб вас не звинуватили ті вкладники, які підтримують адміністрацію та її позицію щодо відновлення роботи офісу та продовження роботи. Замість цього ви роздмухуєте конфлікт та виступаєте, як посібники рейдерів!”

Голова Правління КС “Громада”, Шилакіна Галина Володимирівна коментує так : «Шановні вкладники! Складнощі є. Громада – не єдина фінансова установа в Херсоні, яка має зараз таку ситуацію. Через карантинні заходи держава дала позичальникам кредитні канікули і дозволила не сплачувати по кредитах, таким чином сприявши фінансовій кризі Громади. Але є підтримка – більшість вкладників підтримують позицію керівництва спілки, яка шукає вихід. Більше того, у липні у Верховній Раді України вже зареєстровано законопроект №3803 про підтримку кредитних спілок, завдяки якому спільно ми зможемо вирішити проблему.

Держава допоможе знайти вихід з цієї фінансової проблеми кредитній спілці, водночас об’єктивно оцінивши ситуацію, взявши її під контроль. Буде розроблено План фінансового оздоровлення, через який повернеться спілка до стабільної роботи. Давайте не дамо рейдерам захопити нашу кредитну спілку. Щоби відновити роботу офіса, ми звернулися до всіх силових структур щодо захисту нашої спілки від психопатичних атак! Вихід з фінансової ситуації є: тільки зберігаючи спокій та спільно з вкладниками, партнерами, позичальниками та регулятором ми знайдемо вихід.

Голова Спостережної Ради, Полозова Лариса Миколаївна у своєму зверненні теж звертається до вкладників: «Громада – найбільша кредитна спілка на півдні України, яка вже близько 25 років об’єднує людей похилого віку, підвищуючи рівень їх життя. Члени спілки, які з нами з часів заснування кредитної установи знають, що Громада завжди дистанціювалася від політики. Але прийшов час, коли Громада стала «гарним шматком» для рейдерів-політиканів, яким потрібен банк даних членів нашої спілки – їх голоси на виборах. Та я впевнена, що з цього конфлікту Громада вийде ще більш сильнішою, бо ми відчуваємо відповідальність за людей. Більше того, ми відстоюємо рівне право кожного члена на повернення свого внеску та відсотків. І спільно з державою, яка надала кредитні канікули позичальникам, ми повинні забезпечити повернення кредитів. Ми все робимо для цього. Прикро, що зараз йде рейдерське захоплення Громади при мовчазній згоді поліції та влади, з втручанням проросійських сил, які хочуть скористатися ситуацією з тимчасовими фінансовими складнощами у своїх політичних інтересах. Ми закликаємо всіх, що піддались на заклики рейдерів, забирати свої заяви з поліції, бо руйнуючи Громаду, ви руйнуєте свій бізнес!” Деталі у відеосюжеті.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Кредитным союзом “Громада” все эти годы руководят два честных профессиональных человека Полозова Л.М. и Шилакина Г.В. Лучшее тому доказательство – многолетняя успешная работа “Громади”.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН