Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На одеському пляжі дельфіни не можуть вийти у відкрите море

Зграя дельфінів, яка запливла до хвилерізу, не може вийти у відкрите море на пляжі біля 10-ї станції Великого Фонтану в Одесі. Про це Суспільному повідомив керівник відділу Державної екологічної інспекції морської акваторії Одеської області Дмитро Караулов.

За його словами, для того, щоб дельфіни змогли самостійно випливти у відкрите море, фахівці прибрали буйки та наводні розмітки. А також рекомендували власникам водних скутерів та мотоциклів припинити чи уповільнити рух транспорту.

Для надання допомоги тваринам залучили представників Українського наукового центру екології моря, Водної поліції, Департаменту екології при міській раді та громадськості.

Дмитро Караулов розповів, що дельфіни опинилися біля хвилерізу, бо там “багато” риби.

“Через шум дельфіни почали нервувати і тепер вони панікують та не можуть знайти вихід. Інспектори локалізували пляж, людей туди не пускають плавати, човни прибрали. Дельфінів годують рибою, сподіваємося, що все буде добре”, – пояснив Дмитро Караулов.

За його словами, там перебувають 6 дельфінів, з них 4 дорослих та 2 дитинчат.

За словами зоозахисниці Зої Великої, дельфіни знаходяться в акваторії пляжу 4 доби. Серед них 2 дорослих дельфінів та двоє дитинчат. На думку Великої, дитинчата не можуть перестрибнути через хвилеріз, а батьки їх не залишають.

У пресслужбі Одеської міської ради розповіли, щоб не лякати дельфінів, на пляжі заборонили роботу скутерів та інших плавзасобів. Також працівники муніципальної безпеки слідкують за тим, щоб люди не стрибали з пірсів.

Наразі водолази обстежують місце, через яке можливо дельфіни випливуть у відкрите море. На думку фахівців дельфінарію, під вечір тварини заспокоїлись. У мерії додали, якщо до завтра, 19 липня дельфіни не відпливуть самостійно, їм “допомагатимуть”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН