Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаївському зоопарку є 19 видів змій

16 липня – Всесвітній день змії (World Snake Day).

З давніх-давен змія є одним із найстаріших міфічних персонажів і шанується цивілізаціями усього світу. Їй приписують найрізноманітніші образи, як позитивні так і негативні.

На сьогоднішній день на Землі відомо біля 3458 видів змій, які поширені від напівзамерзлої тундри північної Канади, до вологих тропічних джунглів екватора і більшої частини світового океану. Змії є високоспеціалізованими хижаками. Вони відіграють дуже важливу роль в балансі будь-якої екосистеми.
Змії мають найрізноманітніші розміри – від пітонів та удавів які можуть сягати від 10 м., до зовсім маленьких, що можуть вміщатися на монеті діаметром 24,26 мм. Також, змії мають найрізноманітніше забарвлення. Найбільша у світі за розмірами неотруйна змія – анаконда звичайна (Anaconda Copper).

Метою заснування Всесвітнього дня змії – є допомогти людям дізнатись більше про цих плазунів і про те, на скільки важливу роль відіграють ці тварини в екосистемах.

Загальна колекція змій Миколаївського зоопарку налічує 19 видів. І з них 11 видів – це пітони та удави, та вужеві 8 видів. Найстарішою та найдовшою змією, нашого зоопарку є пітон ієрогліфовий (Python sebae) на прізвисько Лаврентій , довжина якого сягає 3 метри. Народився він у 1996 році, а прибув до Миколаївського зоопарку у 1999 році із Голландії в якості подарунку. Утримується Лаврентій на експозиції у відділі приматів. Цей африканський скалистий пітон, вважається однією з найагресивніших змій Африки. Робітники Акватераріуму гордяться, що за всі ці довгі роки роботи знайшли порозуміння з цим плазуном.

За останній рік колекція змій зоопарку поповнилася на такі види: полоз тонкохвостий (Orthriophis taeniurus), змія молочна кемпбелла (Lampropeltis triangulum campbelli). Ці види змій живуть парами і дають потомство уже не перший рік.

Цікаво, що найстарішим відділом нашого зоопарку, з якого й починається історія є Акватераріум. До 1925 року, поки не відкрився перший зоологічний відділ, зоопарк називався Держакваріумом.

Джерело

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН