Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У відпочивальників з пансіонату, де знайшли коронавірус у співробітника, закінчився заїзд

Із бази відпочинку у селі  Стрілкове на Херсонщині, де виявили коронавірус, почали вивозити відпочивальників. 10 липня під час планової перевірки у офіціанта тест на COVID-19 дав позитивний результат. І відтоді заклад закрили на карантин. Проте частина курортників та весь персонал і далі залишаються там. 

На той момент на базі відпочивали 165 людей. Коронавірус знайшли у 26-річного офіціанта.  Це була планова перевірка .Такі на курортній Херсонщині вибірково проводять у закладах, де багато відпочивальників, зокрема, дітей. Директор пансіонату каже – працював офіціант з червня. Перед прийманням на роботу пройшов медогляд.

“Нема такого по закладах, щоб перевіряли на коронавірус, тому організують такі планові перевірки”, – розповів директор пансіонату Ігор Афанасьонок. 

Офіціант зараз в інфекційній лікарні. Жодних симптомів у нього немає. Пансіонат зачинили на карантин ще з 10 липня, коли виявили інфікованого. Утім, відпочивальники почали роз’їжджатися лише сьогодні – коли у них закінчився термін оплачених путівок. Бо, кажуть, одразу ж усіх протестували і більше ні в кого коронавірус не знайшли, а почуваються всі добре.

“Одразу була реакція адекватна. Нам повідомили про ситуацію, нам було зроблено тести, нам було видано документи, про те, що в нас негативний результат і в наших дітей. Тобто, ми не бачили причини зриватися і переривати відпочинок”, – вважає відпочивальниця Світлана Ніколаєць. 

У пансіонату є свій окремий пляж, тож за межі закладу потреби виходити немає. Крім того, вважають люди, користь від моря більша, ніж ризик заразитися.

20 дітей із батьками та тренерами залишаються тут аж до 21 липня.

 “Дітей всіх перевірили. У нас щодня перевіряють температуру співробітники табору, ми самі перевіряємо власних дітей. Лікарі чудові”, – каже тренер з плавання Андрій Кругленко.

140 відпочивальників сьогодні і завтра роз’їдуться у Дніпро, Харків та Вінницю. Удома їх мають взяти під нагляд місцеві лікарі. Персонал пансіонату – а це 53 працівників – залишаються на базі в самоізоляції.

“Ми плануємо далі продовжувати роботу, коли закінчиться термін самоізоляції і приймати відпочивальників, тому що далеко їхати і дорога дорого коштує. Це – добровільне рішення персоналу, тому що їм тут добре і ніяких ознак захворювання у них нема”, – каже директор бази відпочинку.

Карантин триватиме до 23 липня. Доти нових відпочивальників пансіонат не приймає. Тим, хто придбав путівки, пропонуватимуть інші дати. А співробітників до тих пір перевірять ще раз. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН