Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальна Херсонщина: чим корисний відпочинок біля Рожевого озера (Відео)

Попри адаптивний карантин на Херсонщині дедалі більше відпочивальників. Їдуть туристи з різних куточків України – і відпочинок обирають для себе різний. Суспільне поспілкувалося з тими, хто вирішив відпочити на Рожевому озері.

Рожева вода, білосніжна сіль, та поруч – грязьові купелі: розташоване це місце у селі Григорівка Чаплинського району, в одній із бухт затоки Сиваш.

“1 серпня 2003 року мої друзі з Полтави принесли мене сюди на ковдрах. Я вже був майже мертвий. Дружина мене покинула. Офіційна медицина від мене відмовилась. Я написав заповіт і повільно помирав. Врятувати мене вже ніхто не міг. Коли офіційна медицина не допомагає, ми зазвичай починаємо шукати допомогу у природи”, – розповідає власну історію знайомства із озером Володимир Віговський.

Відтоді Володимир кожного літа на цьому озері, облаштував тут альтанки для відпочивальників. А взимку видобуває грязі.

“Після того, як ми провели усі клінічні дослідження, виявилося, що грязь, яка тут лежить, є потужним імуностимулятором. Вона стимулює імунну систему. Одеський інститут, який протягом 7 років працював над вивченням, у заключному протоколі так і написав – «імуномодулюючий ефект». Грязі у Німеччині продаються уже 12 років”, – розповідає Володимир Віговський.

Відпочивальниця Лариса Курсенко – медик за освітою, каже, що вода Лемурійського озера дуже збагачена різноманітними мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями, переважно хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію.

“Тепер я частіше буду їздити ,тут справді почуваєш себе здоровіше”.

Наталя Бабій до озера приїхала з Чернігівської області . Тут вона не вперше , жінка хворіє на псоріаз і розповідає, що тут добре може підлікуватися.

“Псоріаз. Це дуже неприємна хвороба. Ти себе соромишся. Ні в чому не винен, а соромишся. Хочеш вдягнути футболочку, шортики, а не можеш цього зробити. Минулого року ми були 10 днів і набагато менше в мене стало. Зараз приїхали також на 10 днів”.

Про цілющі властивості  озера розповів сімейний лікар Іван Терпак: “Власне у рожевих озерах є цілющі речовини, які благотворно впливають на стан шкіри, опорно руховий апарат, але тут є і інший момент – хороший відпочинок призводить до того, що перебіг інших захворювань зменшується”.

А ще, лікар радить обережно ставитися до купання в рожевих озерах влітку в полудень, особливо тим, хто має серцево – судинні захворювання.

https://www.youtube.com/watch?v=ZpXCr5wV49w

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН