Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У липні буде повністю відкрито дорогу Василівка-Бердянськ

Добігає кінця ремонт на національній автомобільній дорозі Н-30 Василівка – Бердянськ, яка визначена Програмою Президента України «Велике будівництво». Ця дорога є туристичним автомобільним маршрутом до курортів Приазов’я, Бердянську, Приморську. Також по цій дорозі здійснюється перевезення вантажів в Бердянський морський торговельний порт. На цьому наголосів перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров під час виїзної пресконференції на зазначеній дорозі. 

– Стан національної автомобільної дороги значно погіршився за останні декілька років до аварійного. Керівництво Токмацького, Чернігівського, Приморського та Бердянського районів неодноразово зверталося з проханням посприяти в ремонті дороги  на території цих районів.  Дорога також з’єднує міжнародні дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь та М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ. Цією дорогою користуються не тільки вантажоперевізники, але і військові через близькість зони проведення АТО. Тому у цьому році  дорога була внесена до переліку Програми «Велике будівництво». І, як бачимо, будівництво вже на завершальному етапі. Три ділянки вже завершені, на одній роботи тривають, – наголосив Іван Федоров. 

Начальник Служби автодоріг в Запорізькій області Андрій Івко повідомив, загальна протяжність автомобільної дороги складає 136,3 км. У 2018 році виконано ремонт ділянки дороги протяжністю 17,3 км. У цьому році роботи виконувались на чотирьох ділянках дороги загальною протяжністю 118,7 км. Загальна вартість робіт складає – 2 130 789,3 тис. грн. Роботи з відновлення дорожнього покриття виконують три підрядні організації: ТОВ  «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком».

– На ділянках км 7+000 – км 55+082, км 89+526 – км 112+026, км 55 + 082 – км 89 + 526 завершено роботи з влаштування основного проїзду. Ведуться роботи з укріплення  узбіч, ремонту заїзних карманів та влаштування з’їздів з дороги, тротуарів в с. Зеленовка. Триває заміна дорожніх знаків, встановлення сигнальних стовпчиків та нанесення дорожньої розмітки. На ділянці км 112 + 026 – км 143 + 003 протяжністю 31 км роботи ще ведуться. Закінчити плануємо у липні, – розповів він. 

Присутній на пресконференції Народний депутат України Павло Мельник зазначив, будувати це дуже важливо, а зберегти – набагато складніше. 

– Президент ініціював проєкт «Мандруй Україною» та проєкт «25 магнітів», що мають на меті розвиток туристичної галузі. Саме об’єкти інфраструктури та дороги відіграють при цьому велику роль. Наступного року буде реконструйовано близько 100 об’єктів культурної спадщини. Кожна область представить свій магніт. Тож, ще раз повторюю, доступна інфраструктура –  це найголовніше, – наголосив Павло Мельник. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Эта дорога Н-30 (Васильевка-Бердянск) до 2019 года была составной частью дороги Р-37 Энергодар-Васильевка-Бердянск. Благодаря новому постановлению её вычленили из состава региональной Р-37 и сделали национальной. Чем обеспечили приоритет по ремонту в курортный Пердянск. Зато дорога от Васильевки до Энергодара приоритета по ремонту и денег соответственно лишилась. Другая дорога Т 08-17 Днепрорудный-Весёлое-Мелитополь, даром что имеет статус территориальной, в ужасном состоянии, особенно на участке от шахты до Весёлого и далее до Мелитополя. Но это фигня, областные чиновники по таким перифериям не ездят! Это же не на курорты шелестеть с ветерком)

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН