Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У фортеці на Одещині археологи знайшли 300-річний турецький оберіг

Археологи відшукали турецький релігійний талісман, якому щонайменше 300 років, під час розкопок у Білгород-Дністровській фортеці, що в Одеській області. Про це повідомив історик Андрій Красножон на своїй сторінці у Facebook.

Він розповів, що знахідка у вигляді паперового згортку збереглася добре, і саме це робить її унікальною. На думку історика, талісман зберігся завдяки якості матеріалу та особливостям ґрунту.

За словами Красножона, на амулеті помітили текст арабською мовою: “Написано зі страху…” а також три цифри “007”. Археологи зазначили, що це може бути фрагментом дати, однак повністю з текстом знахідки фахівці планують ознайомитися пізніше.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1136653730037899&id=100010798472923

“У першій половині XVIII століття в Аккермані народився і жив знаменитий турецький вчений, богослов Мухаммед аль-Аккермані, що став згодом кади (суддею) міста Мекка”, – написав Красножон.

Історик припустив, що Аккерман був своєрідним центром ісламського вчення в Північно-Західному Причорномор’ї XVIII століття. Тому знахідка, на думку Красножона, є досить знаковою.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН