Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Унікальний солепромисел на Херсонщині вирішили приватизувати

Державне підприємство з виробництва морської солі продадуть на аукціоні.

Приватизувати єдиний майновий комплекс державного підприємства «Геройське дослідно-промислове підприємство» шляхом продажу на аукціоні вирішило регіональне відділення Фонду державного майна України в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі. Інформація про це оприлюднена на сторінці відомства у Фейсбуці.

Інформація про приватизацію підприємства розміщена також на офіційному сайті Фонду держмайна і на порталі «Прозорро. Продажі». Там вказано, що основним його видом діяльності є видобуток солі кухонної харчової осадочної шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкритих осадових басейнах.

«Підприємство розташоване на березі Дніпровського лиману, в 70 км від Голої Пристані. Його виробничі потужності представляють собою гідротехнічні споруди (басейни – підготовчі, садкові, канави, шлюзи та інше) на ланцюзі озер, заповнених морською водою Ягорликської затоки Чорного моря», – йдеться у повідомленні.

Добувати сіль у Геройському почали у другій половині XVI століття. Цей видобуток запорізькі козаки вели в прилеглих озерах піщаної Кінбурнської коси.

У 2000 році уряд відніс ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство» до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Зараз на підприємстві працює 24 людини.

Олег БАТУРІН. Новий день

Фото Василя ПІДДУБНЯКА.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН