Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила сепаратистів, які агітували за створення «Запорізької народної республіки»

У Запоріжжі Служба безпеки України припинила діяльність групи сепаратистів, які в інтересах ворожих спецслужб “розхитували” ситуацію в регіоні та пропагували ідеї «руської весни»Інформація про це з’явилася на сайті відомства.

За даними досудового слідства, зловмисники належали до одного з проросійських радикальних рухів, послідовники якого пропагують ідею створення на території південно-східних областей України терористичних організацій за зразком «Л/ДНР».

Після невдалої спроби захоплення влади в Запоріжжі навесні 2014 року, підозрювані виїхали до тимчасово окупованого проросійськими силами Луганська, де допомагали бойовикам облаштовувати незаконні блокпости та барикади навколо захоплених адміністративних будівель. А пізніше розпочали співпрацю з представниками так званого «силового блоку Л/ДНР».

За задумом кураторів, учасники групи мали повернутися в Запоріжжя і чекати подальших вказівок щодо здійснення підривної діяльності та нагнітання суспільних настроїв на мирній території України. Зокрема, напередодні державних свят розповсюджували у Запоріжжі деструктивні матеріали із закликами до повалення конституційного ладу, насильницької федералізації та створення фейкової «Запорізької народної республіки».

Під час слідчих дій за місцями проживання учасників групи правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, медалі та нагрудні знаки так званих «Л/ДНР» і країни-агресора, амуніцію, сепаратистську та комуністичну символіку.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 436-1 (поширення комуністичної символіки та пропаганда комуністичного режиму) Кримінального кодексу України.

Суспільне 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН