Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські рятувальники навчали громадян на пляжах міста правилам поведінки на воді

Як рятувати потопельника та які правила поведінки на воді вбережуть життя? Про це розказували херсонські рятувальники на пляжах міста.

За словами речниці Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Квіти Заобурної, від початку року на водоймах Херсонщини загинули 13 людей і всі через недбале поводження.

Співробітники ДСНС розповіли херсонцям на пляжах міста правила поведінки на воді

Херсонський Гідропарк – це один з 3 санкціонованих пляжів у місті. Рятувальники проводять навчання для відпочивальників, нагадують основні правила надання першої допомоги потопельникам.

Ірина Мелешко – відпочивальниця. Вона розповіла, що приходить на пляж майже щодня, зранку людей завжди менше.

Співробітники ДСНС розповіли херсонцям на пляжах міста правила поведінки на воді

Марія Перетяпко приїхала на пляж зі своєю родиною. Жінка говорить, теоретично знає, як рятувати людину, котра тоне, але на практиці поки що не використовувала. Вона розповіла, що поки немає можливості поїхати на море, доводиться рятуватись від спеки на річці. Додає, карантинних обмежень на відпочинку дотримується.

Тимофій Щербатих приїхав з Броварів до бабусі на літні канікули, бо табори закриті. Хлопець розповідає, що про правила безпечного відпочинку знає.

Херсонські рятувальники навчали громадян на пляжах міста правилам поведінки на воді

Ользі Степанець 75 років. Останні 12 влітку жінка відпочиває у Гідропарку:

“Мені тут подобається, хоча я живу у Шуменському мікрорайоні. Я сюди приїжджаю вранці. Сьогодні ось о 7-ій годині я вже тут була. Об 11 годині повертаюсь додому. Мені годину треба їхати. О 12-ій годині я вже буду вдома, тому більшу частину спеки скажімо так, я проводжу вдома. Я тут із задоволенням відпочиваю, тому що тут свіже повітря, вода”.

Речниця Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Квіта Заобурна розповіла, що основне на пляжі – не вживати алкогольні напої, доглядати за дітьми та купатись лише у санкціонованих місцях.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН