Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині збільшується кількість хворих на онкологію шкіри

На Херсонщині зареєстровано більш ніж 200 осіб, які вперше взяті на облік з діагнозом раку шкіри. Онкологи вважають, що одна з основних причин розвитку цього захворювання – вплив на шкіру ультрафіолетового спектра сонячних променів.

Херсонщина є одним із південних регіонів, де сонячні промені є найбільш агресивними. Тому жителям і туристам, які влітку відвідують цю спекотну область, головний лікар Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур радить засмагати з обережністю та без шкоди для здоров’я.

«Перебувати на відкритому сонці з 10:00 ранку до 16:00 вечора небезпечно для здоров’я. В цей період велика ймовірність того, що можуть виникнути сонячні опіки, які дуже шкідливі. Особливо небезпечні вони для людей, у яких світлий колір шкіри, світле, або руде волосся і голубі очі. Це така категорія людей, які у групі ризику і дуже чутливі до ультрафіолетового випромінювання».

Крім того, Ірина Сокур радить захищатися від прямих сонячних променів і не нехтувати заходами безпеки.

Ірина Сокур:

«Я закликаю всіх жителів Херсонщини та гостів нашого краю берегти себе і користуватися сонячними ваннами, застосовуючи захисні креми, окуляри, прикривати своє тіло одягом з бавовняної тканини, яка корисна для здоров’я».

Лікарка наголошує, що необхідно захищати свою шкіру від згорання, адже опіки також призводять до її висушування і старіння.

Тож бережіть вашу шкіру, якщо хочете бути молодими та здоровими!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Рак. Глубокая рана. Старинная обида. Великая тайна или горе не дают покоя, пожирают. Сохранение чувства ненависти. «Кому это нужно?» Как изменить сознание: “Я с любовью прощаю и предаю забвению все прошлое. Отныне я заполняю радостью мой собственный мир. Я люблю и одобряю себя”. (Из книги Луизы Хей “Исцеляющие аффирмации”).

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН