Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прийомні родини у Новій Каховці отримали телевізори

01 липня 2020 року відбулася зустріч за круглим столом прийомних батьків із начальником служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації Людмилою Афанасьєвою та представником Всеукраїнської асоціації прийомних батьків. В роботі круглого столу взяли участь заступник міського голови Володимир Сироватка, начальник Новокаховської служби у справах дітей Оксана Поповиченко, радник міського голови Віталій Немерець.

Звертаючись до присутніх, Л.Афанасьєва наголосила на тому, що діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора. Розвивати, підтримувати і заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, школи, влади і громадськості.

Саме прийомні батьки є тим необхідним ресурсом громади, який допомагає дітям, які втратили батьків, виховуватися у родини, а значить, отримати досвід сімейних відносин, соціалізації у суспільстві. І таким чином ланцюг бідності та неналежного батьківства буде розірваним. Лише так, піклуючись про підростаюче покоління, громада забезпечить собі економічне зростання та добробут своїх мешканців. Тому досвід прийомних родин виховання статусних дітей є дуже ціннім.

В ході діалогу були обговорені ризики та виклики сьогодення: повернення вихованців інтернатних закладів до родин через оголошення карантинних заходів; реформа деінституалізації в Херсонській області; нестача фахових спеціалістів у громадах, що забезпечують надання допомоги родинам та дітям, які опинилися у кризі, інше актуальні проблеми захисту прав дітей.

Враховуючи те, що карантин виявив одну із найочевидніших проблем – обмежений доступ до освітніх послуг поза школою дітьми під час дистанційного навчання (відсутність чи застарілість комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення, відсутність необхідної кількості телевізорів, особливо в тих родинах, де виховуються декілька дітей різного віку), ГО «Всеукраїнська асоціація прийомних батьків» приготувала для прийомних батьків Херсонщини сюрприз. Наприкінці зустрічі представник Всеукраїнської асоціації прийомних батьків вручив всім прийомним батькам телевізори.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН