Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині продовжується контроль за дотриманням протиепідемічних заходів

Відділом державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській  області, на виконання рішень регіональної Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, проводяться профілактичні заходи щодо дотримання санітарного законодавства, у тому числі постанов Головного державного санітарного лікаря України задля недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції на територіях Великолепетиського та Верхньорогачицького районів.

Особлива увага приділяється контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства, дезінфекційного та протиепідемічного режиму у дошкільних навчальних  закладах. Комісійно перевірено 7 закладів з визначення готовності закладів до початку функціонування. За результатом роботи комісій 4 заклади розпочали свою роботу.

Не припиняється робота по контролю санітарно-технічного стану і дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах централізованого водопостачання. В складі комісій обстежено 105 об’єктів водопостачання в населених пунктах районів. За результатами, на об’єктах де були виявлені порушення, керівникам цих об’єктів  надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків. Наразі перевіряється виконання пропозицій.

Спеціалістами перевіряється стан дотримання суб’єктами господарювання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування, продовольчої та непродовольчої торгівлі, на ринках, перукарнях і інших об’єктах.

У ході моніторингових обстежень встановлено, що більшість суб’єктів господарювання відповідально ставляться до виконання профілактичних та протиепідемічних заходів.

Водночас, деякі суб’єкти господарювання порушують вимоги карантинних обмежень:

– не правильне використання засобів  індивідуального захисту;

– температурний скринінг працівників не проводиться;

– порушуються правила дезінфекційних обробок ;

– недотримується масочний режим працюючими та покупцями.

У ході проведення заходів фахівцями проводиться широкомасштабна санітарно-освітня, роз’яснювальна  робота серед суб’єктів господарювання та громадськості  щодо дотримання протягом дії карантину протиепідемічних заходів, встановлених постановами головного державного санітарного лікаря України.

Робота в цьому напрямку триває.

Держпродспоживслужба у Херсонський області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН