Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новорічне вбивство в Каховці: підозрюваного заарештували в залі суду (Відео)

Юрія Кашнікова, обвинуваченого у вбивстві Володимира Чебукіна, сьогодні заарештували просто у залі херсонського апеляційного суду. Засідання з переобрання запобіжного заходу було вже п’ятим і тривало два дні. Юрія Кашнікова будуть утримувати під вартою до 2 липня включно.

1 липня судове засідання поновилося о 8:45. В ході засідання суд робив кілька перерв. Перша тривала до 12 години через відсутність захисника обвинуваченого.

Юрію Кашнікову був призначений безплатний адвокат Юрій Хазов, який попросив про конфіденційну розмову зі своїм підзахисним. Суд задовольнив клопотання, відновили засідання за 15 хвилин.

Після цього Юрій Хазов заявив, що недостатньо ознайомлений з матеріалами провадження і подав клопотання перенести розгляд справи на три години:

“Я дізнався, що у нього [Юрія Кашнікова, – ред.] є платний захисник і я не знайомий з матеріалами справи. Прошу дати мені час на ознайомлення з матеріалами справи для повного висвітлення своєї правової позиції. У мене на 13 годину у Херсонському міському суді призначено розгляд цивільної справи”.

Прокурор Павло Мошковський висловив свою незгоду з такою пропозицією й попросив суд задовольнити клопотання адвоката лише частково.

Адвокат родини вбитого Володимира Чебукіна Максим Кисельов нагадав суду, що засідання протягом дня вже відкладали й адвокат підозрюваного мав змогу ознайомитися зі справою:

“Всі попередні судові засідання показують, що всі захисники ідуть на свідоме затягування. Вже було шість захисників!”

Під час 20-хвилинної перерви, яку суд таки надав захиснику Кашнікова для ознайомлення з матеріалами справи, Юрій Хазов, зі слів судді Віталія Батрака, самовільно покинув приміщення суду.

Розгляд справи відновився о 15:30. Адвокат Юрій Хазов написав заяву про відмову захищати Кашнікова через прибуття захисника Максима Дунаєва. Прокуратура подала клопотання через те, що слідчим суддею не було зазначено місце проживання, де мав перебувати обвинувачений, а також дивно виглядало внесення застави понад 500 тисяч, адже Кашніков ніде не працює, та проживання чотирирічного сина вбитого під одним дахом з Кашніковим.

Про це заявила й матір вбитого Олена Чебукіна:

“Він буде продовжувати жити під одним дахом з моїм онуком! Я переживаю за життя дитини, адже на ньому зареєстровано дуже багато зброї!”

Колегія суддів постановила задовольнити апеляційну скаргу прокурора. Строк тримання під вартою Юрію Кашнікову продовжили до 2 липня 2020 року без визначення розміру застави, під варту його взяли просто в залі суду.

Обвинувальний акт і кримінальне провадження було направлено 26 червня до каховського суду для розгляду по суті, пояснює прокурор Павло Мошковський:

“Нами направлено листа, щоб було складено колегію, щоб завтра [2 липня, – ред.] було розглянуто клопотання про продовження запобіжного заходу. Якщо не зберуть колегію, тоді завершить строк дії ухвали суду і ми будемо звертатися до суду з обранням запобіжного заходу”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН