Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мати видатного українського композитора Володимира Івасюка родом з Херсонщини

Коріння українського композитора-виконавця Володимира Івасюка, автора пісень «Червона рута», «Водограй», простягаються до наших південних країв, колисці багатьох талановитих людей. Виявляється, мати музиканта родом з Херсонщини. Про це повідомляє Державний архів Херсонської області.

Софія Карякіна (Корякіна) народилась у селі Нижні Торгаї, що нині у Нижньосірогозькому районі Херсонської області, в багатодітній селянській родині. Софія, щонайменше, була десятою у родині хліборобів Івана Фадейовича і Ліпістіни Тимофіївни Карякіних. На час народження доньки матері було 45, а батькові 47 років. Він очолював Комітет незаможніх селян.

 

Корякіни були поважною і авторитетною родиною. У жовтні 1922 році Івана з братом Василем обрали депутатами сільської ради. Іван займався адмініструванням податків. Аркуші документів зберегли його особисті підписи.

Дитинство і шкільні роки Софії пройшли в Нижніх Торгаях. Старшу школу закінчила у селі Британи (зараз це територія Нової Каховки) Напередодні війни Софія навчалась у Херсонському педагогічному інституті. Дослідження херсонського коріння Володимира Івасюка триває.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН