Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці вшанували будівельників міста

З нагоди 60-річчя створення Херсоноблагробуду, підприємства, яке забудовувало Нову Каховку, населені пункти в різних районах області, відкрито оновлену стелу у сквері сільських будівельників, який розташовується у центрі Нової Каховки.

Це вшанування сільських будівельників, їх самовідданої праці й любові до рідної землі. Адже вони будували споруди, якими сьогодні можуть пишатись нащадки.

Підприємство ” Херсоноблагробуд, а раніше воно називалось “Каховбуд”, “Каховсільбуд” було створено 1 липня 1960 року. У Новій Каховці залишись будівельники, які вирішили залишитись жити в ньому після будівництва Каховської ГЕС і стати новокаховчанами. Це більше 12 тисяч фахівців будівельної справи, їх треба було завантажити роботою і об’єднати.

Саме з 1960 року розпочалися трудові будні підприємства, яке будувало сільську інфраструктуру. Тоді перед колективом стояли надзвичайно важливі завдання: будівництво міст і селищ, потужних заводів і фабрик, шкіл, дитсадків, лікарень. Це люди – справжні фахівці своєї справи”, – розповідає керівник “Херсоноблагробуду” Анатолій Подофа, який розпочинав свою трудову діяльність на підприємстві у вересні 1965 року, пройшовши шлях від техніка до очільника.

Збереглись славні традиції на підприємстві: до 60-річного ювілею кожного ветерана було відзначено і вшановано. Новокаховський міський голова Володимир Коваленко на урочистостях підкреслив:

Якщо місто будується, значить воно розвивається. Херсоноблагробуд – потужний колектив, який забудовував наше місто, створив його затишним і красивим, і сучасне покоління продовжує ці традиції“.

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН