Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від легальної реалізації алкоголю і тютюну місцеві бюджети отримали 46 мільйонів гривень

За реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів на територіях місцевих громад Херсонщини протягом січня – квітня 2020 року бюджети отримали 46 млн. гривень акцизного податку з реалізації підакцизної продукції. Це на 2,9 млн. гривень перевищує надходження минулорічного роздрібного акцизу. Таку інформацію повідомили спеціалісти управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. 

Безумовний лідер по надходженням роздрібного акцизу до бюджету – м. Херсон. Це 26,2 млн. гривень або 57 відсотків загальних надходжень цього податку. Другий у рейтингу – міський бюджет м. Нова Каховка, який отримав 9,4 млн. гривень роздрібного акцизу. Найменшу суму акцизного податку з реалізації підакцизної продукції перерахували суб’єкти підприємницької діяльності Верхньорогачицького району – 49 тис. гривень з початку року.
Важливо: відповідно положень Закону України від 17.03.20 № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID – 19)» не передбачено звільнення СПД – платників акцизного податку від штрафних санкцій за порушення податкового законодавства в частині нарахування, декларування та сплати акцизного податку в період з 01.03.2020 по 31.05.2020 року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН