Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За добу в Запоріжжі повідомили про замінування суду, ТРЦ та школи

28 травня Національна Поліція отримала три повідомлення про замінування. Всі вони виявилися хибними. Про це повідомляє пресслужба Національної Поліції в Запорізькій області.

О 10:30 невідомі зателефонували до Вознесенівського райвідділку та повідомили про вибухівку в будівлі Господарського суду Запорізької області, а вже через двадцять хвилин про випадок відзвітувала пресслужба установи. 99 співробітників та 21 відвідувача суду було евакуйовано. Втім, приблизно за годину вибухотехніки та співробітники Національної Поліції пересвідчилися, що вибухових пристроїв у будівлі немає. Наразі суд повернувся до звичного режиму роботи.

В Запоріжжі повідомили про мінування будівлі суду

Будівля Господарського суду Запорізької області, що знаходиться за адресою вул. Гетьманська 4

З 10:30 до 12:00, коли суд призупинив роботу через повідомлення про мінування, мало розглядатися 17 справ, з розкладом засідань можна ознайомитися на сайті Судової Влади.

В Запоріжжі повідомили про мінування будівлі суду
В Запоріжжі повідомили про мінування будівлі суду

О 12:25 Олександрівське відділення поліції отримало нове повідомлення про замінування, яке надійшло на електронну пошту УСБУ у Києві. На цей раз об’єктом вірогідного теракту став торгівельно-розважальний комплекс “Аврора”. На місце події виїхало керівництво відділення поліції, слідчо-оперативна група, співробітники Управління патрульної поліції, військовослужбовці, співробітники ДСНС, а також працівники Вибухотехнічного управління та кінологічної служби. З будівлі ТРЦ було евакуйовано 460 осіб. Врешті, небезпечних предметів та речовин виявлено не було.

За добу в Запоріжжі повідомили про замінування суду, торгового центру та школи

ТРЦ “Аврора”

О 13:35 вже Хортицьке відділення поліції отримало аналогічне повідомлення, яке надійшло на мейл Служби Безпеки України в Києві. Втретє відпрацьовувати сценарій з евакуацією та пошуком вибухівки правоохоронцям довелося вже у загальноосвітній школі №106. Результат аналогічний – жодних ознак вибухівки.

За добу в Запоріжжі повідомили про замінування суду, торгового центру та школи

Запорізька ЗОШ №106 розташована за адресою вул. Рубана 9

Особи причетні до ситуації поки що не встановлені. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 259 ( завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН