Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екстрена правова допомога для протидії COVID-19 на Херсонщині

Карантин – не привід ігнорувати порушення своїх прав та свобод. Багато хто зараз опинився у такій собі “пастці”. Життя продовжується і трапляються ситуації, в яких нам потрібна допомога, а більшість установ не працюють, або ми не маємо можливість до них потрапити. Що ж робити?

Саме для того, щоб надати доступ до правосуддя, щоб допомогти тим людям, котрим необхідна правова допомога, організації Мережі правового розвитку об’єднались в проєкті “Екстрена правова допомога для протидії COVID-19”.

Виконавчий директор ГС “Мережа правового розвитку” Євген Полтенко розповідає про те, що змусило мобілізувати сили та запустити подібний проєкт:

“Згідно з дослідженнями й до карантину 49% мешканців громад, мали хоча б одну не вирішену правову проблему. Зараз у зв’язку з обмеженнями в пересуванні та ще більшими складнощами в отриманні консультацій — ми передбачаємо, що ця статистика значно вища. Невирішені правові проблеми мають значний негативний вплив на людей. Вони, як правило, не вирішуються самі по собі, без докладання зусиль для їх вирішення. Саме тому Мережею правового розвитку був ініційований проєкт, що надає можливість кожному отримати правові консультації з допомогою мобільного зв’язку або через мережу Інтернет”.

Керівниця громадської організації «Білозерський центр регіонального розвитку», яка  є членом Мережі,Елла Петренко ділиться, що мотивувало приєднатися до реалізації проєкту:

“З 2010 року команда організації забезпечує доступ до правосуддя мешканців сільських громад. Ми постійно вивчаємо потреби наших клієнтів і шукаємо зручні для них шляхи отримання безоплатної правової допомоги. Так, під час карантину ми змушені були перейти в онлайн-режим і дуже переживали, чи зможуть люди отримати якісну правову допомогу – адже всі знають, що в селах інтернет не на найвищому рівні. На щастя, наші побоювання не справдилися: за вирішенням правових питань дистанційно звернулось більше сотні осіб.  Як ми і очікували, громадяни питали про захист своїх трудових прав під час карантину (вимушена відпустка, виплата зарплати та звільнення). У декілька разів почастішали випадки розлучень – карантин не найкращим чином вплинув на відносини в сім’ях. Фінансова ситуаціях в родинах теж погіршилася – клієнти зверталися за консультацією щодо незаконних дій колекторських фірм щодо  стягнення заборгованості по кредитах. Також в зв’ язку з дистанційною роботою усіх служб і установ, більшість громадян потребують чітких роз’яснень щодо порядку прийому та звернення”.

Юристи Мережі запрошують громадян звертатися за консультаціями та будуть раді надати максимально розгорнуту інформацію по вашому питанню. Карантин — це не привід допускати порушення ваших прав і ми готові допомогти та надати консультацію!

Кожен має можливість отримати безкоштовно правову консультацію у зручний для себе спосіб:

  • в офісі Мережі правового розвитку при ГО «Білозерський центр регіонального розвитку»з понеділка по п’ятницю з 08-00 до 16-00 за адресою: смт Білозерка, вул. Свободи, 86а (будинок торгівлі В.Безпоясного, ІІ поверх) або по телефону (05547) 33-7-68 чи (095) 087-48-60.
  • ОНЛАЙН ЧАТ  (https://ldn.org.ua/) з черговим юристом 7 днів на тиждень | з 10 до 16
  • знайти для себе відповіді в готових ПОРАДАХ ЮРИСТІВ (https://ldn.org.ua/consultations/)

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН