Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському водоканалі обговорили нові тарифи на 2021 рік (відео)

Сьогодні у Херсонському водоканалі відбулись громадські обговорення нового обгрунтування коригування тарифу на водопостачання та водовідведення на 2021 рік.

До 1 червня Херсонське комунальне підприємство повинно надати планові розрахунки регулятору – Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі-НКРЕКП).

«Нашим підприємством з початку року здійснювались планові розрахунки, складено всі обґрунтування, підібрано матеріали, всі договори, тобто сформовані пакети документів для того, щоб направити своєчасно їх до НКРЕКП. Це робиться для того, щоб регулятор опрацював всі наші дані, всі розрахунки, перевірив їх правильність, відповідність і на наступний рік у нього була можливість затвердити нам економічно обґрунтовані тарифи», – сказала заступниця директора з економіки та фінансів Херсонського водоканалу Оксана Білоус. 

Нет описания.

Нет описания.

Громадське обговорення тарифу на воду відбувається в умовах карантину, тому в ньому взяла участь обмежена кількість містян. Присутні, в більшості, голови Об’єднань багатоквартирних будинків. На 2021 рік міськводоканал пропонує наступну структуру тарифу: оплата праці – 43% у тарифі на водопостачання та 53% – водовідведення. 25% та 19% – електроенергія, близько 14% – податки та ЄСВ.

Загалом наступного року тариф на водопостачання та водовідведення може зрости на 17,6%. На амортизацію закладено 4% , тому значно покращити якість води, розповіла Оксана Білоус, не вдасться.

Нет описания.

«Для того, щоб значно підвищити якість води, тих експлуатаційних витрат, які закладені в тарифі, не вистачає. Щоб ми мали суттєве покращення, потрібні модернізація і оновлення. А це можна зробити завдяки таким державним програмам, як «Питна вода України», яка не фінансується. Ми не маємо джерел для здійснення тих масштабних інвестиційних заходів, які б дозволили відчутно покращити якість води, тому тариф покриває експлуатаційні витрати. Лише 4% в тарифі – амортизаційні відрахування, які спрямовуються виключно на оновлення мереж. Але для того, щоб отримувати сталу послугу, ми змушені коригувати щорічно тариф, у зв’язку з тим, що змінюються зарплати, витрати.

Тому ми робимо це вимушено, щоб забезпечити беззбиткову роботу. Якщо ми не будемо мати тариф, то Ви будете звинувачувати нас в бездіяльності, тому що не забезпечили, не спланували роботу підприємства в наступний період», – прокоментувала заступниця директора Водоканалу.

Нет описания.

Нет описания.

Плановий тариф на водопостачання та водовідведення на наступний рік – 29 грн. 20 коп. Його затверджуватиме регулятор. Зараз ціна послуги становить менше 25 гривень.

Нет описания.

Нет описания.Нет описания.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН