Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В одеському зоопарку народилось дитинча оленя (Відео)

Оленя китайських мунтжаків народилось в одеському зоопарку вдень 19 травня. Ім’я йому оберуть містяни восени, після чого його обміняють на іншу тварину, повідомив Суспільному директор зоопарку Ігор Бєляков.

Оленя здорове та почуває себе добре, розповів Бєляков.

“Воно народжувалося вчора вдень при відвідувачах, одразу стало на ніжки та почало ховатись у вольєрі”, – сказав Бєляков.

Він пояснив, що ховається дитинча інстинктивно – так захищається від хижаків. Для цього має характерне забарвлення – плями, які зникають до двомісячного віку.

За словами Бєлякова, це вже друге дитинча мунтжаків у зоопарку. Восени ім’я йому оберуть діти, які прийшли до зоопарку. Тоді дитинча обміняють на іншу тварину, сказав Бєляков.

“Ми не можемо всіх дитинчат залишати собі. Це неможливо. Ми їх використовуємо як фонд для обміну. Міняємо на інші види або беремо тварин, які потрібні нам для відновлення поголів’я”, – розповів Ігор Бєляков.

Як він зазначив, мунтжак – це один з найменших оленів у світі. Це реліктова тварина. Їх виду біля 30 мільйонів років. Вони водяться в Південно-східній Азії, у Китаї. Мунтжаки люблять ховатись у хащах та є майстрами маскування.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН